L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) publica una complida informació sobre la pràctica del cultiu d’oliveres mil·lenàries del territori Sénia segons informa la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Apareix en la Plataforma de la FAO TECA – Tecnologies i Pràctiques per a Xicotets Productors Agrícoles.
Un pas més en la promoció i divulgació d’un cultiu, però des de la visió única de les notables estructures de pedra en sec construïdes al voltant d’arbres mil·lenaris en el lloc SIPAM del Territori Sénia i que contribueixen a la mitigació de vents violents, sequeres i altres impactes negatius. Les ‘valones’ donen suport a la resiliència i el manteniment del paisatge mediterrani únic de Sénia segons detalla la publicació.
SIPAM i TECA van unir forces per a difondre informació pràctica sobre pràctiques agrícoles provades i facilitar l’intercanvi de coneixements entre els agricultors per a una transformació rural sostenible i inclusiva per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
http://www.fao.org/giahs/giahsaroundtheworld/designated-sites/europe-and-central-asia/agricultural-system-ancient-olive-trees-territorio-senia/es/
Fotografia facilitada per la Mancomunitat de la Taula del Sénia.