La nit del dissabte, Vilafranca va tornar a sentir la màgia dels ciris. Veïnes i veïns van quedar sorpresos un any més.
Amb l’ajuda d’uns 50 voluntaris i voluntàries i dels veïns i veïnes del recorregut, es van encendre 10.000 ciris que creuaven el nucli antic començant per la plaça d’En Blasc, passant pels carrers Major, Sant Roc, Abadia, i acabant a la Placeta de l’Església.
Destacar que l’acte va vindre acompanyat d’unes projeccions sobre els paratges i la fauna del territori que es visualitzaven al principi del recorregut per amenitzar l’espera i donar a conéixer els aspectes turístics de Vilafranca. També destacava a l’entrada del recorregut una gran estructura que formava tres portes per les quals el públic s’endinsava a la ‘Nit dels Ciris’. Alguns dels veïns i veïnes van obrir les seues cases.
Van entrar unes 1700 persones i es va formar una cua que travessava la meitat de l’avinguda del Llosar. Amb les noves mesures, només podien entrar 25 persones cada 5 minuts per a assegurar la distància, però l’espera es va reduir a 2 minuts gràcies a la responsabilitat dels i les visitants. L’estança màxima dins el recorregut era de 30 minuts.
El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Bruno Morraja, explicava que «els ciris utilitzats enguany són reutilitzables, per tant, han sigut una inversió per als pròxims 3 o 4 anys, cosa que ens ajuda a reduir les despeses, no sols econòmiques sinó mediambientals.»
“La Nit dels Ciris va ser una iniciativa per dinamitzar l’activitat del poble després d’un any de pandèmia i donar una llum d’esperança i il·lusió davant la Covid-19. També és una manera de lluitar contra el despoblament, donant a conéixer el municipi d’una manera cridanera”, ha afegit. Finalment, l’Ajuntament ha volgut agrair a totes les persones que van ajudar en el muntatge, col·labora’n d’alguna manera o altra en la iniciativa.