Reservarà 1,5 milions d’euros en el pressupost 2025 perquè nous municipis puguen estalviar un 30% de la seua factura de la llum i que puguen destinar eixos diners a altres inversions en benefici dels seus ciutadans
“Després de les 44 instal·lacions que executem enguany seguirem amb el nostre Pla Diputació Resol i reforçar la nostra aposta per les energies renovables respectuoses amb l’entorn i, al mateix temps, generar estalvis en la factura elèctrica dels xicotets municipis de la nostra província”, ha subratllat Barrachina
La Diputació de Castelló avança cap a l’eficiència energètica amb un increment del 35,9% del pressupost destinat a la instal·lació de panells solars a la província.
En este sentit, reservarà 1,5 milions d’euros en el pressupost 2025 perquè nous municipis puguen estalviar un 30% de la seua factura de la llum i que puguen destinar eixos diners a altres inversions en benefici dels seus ciutadans. Una partida també destinada a “continuar amb els objectius de reduir els costos energètics i la petjada de carboni en les instal·lacions municipals i facilitar la gestió intel·ligent de l’autoconsum d’energia elèctrica”.
Així ho ha anunciat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, qui al costat del diputat d’Enginyeria Interna, José María Andrés, ha visitat este passat divendres el poliesportiu de Sant Rafael del Riu, espai emmarcat en les 44 instal·lacions de plaques fotovoltaiques els projectes de les quals ja estan activats en un total de 34 municipis castellonencs de menys de 1.000 habitants.
Les instal·lacions projectades el present exercici formen part del Pla Diputació Resol i es duen a terme en espais municipals com, per exemple, consistoris, col·legis, locals socioculturals, piscines i instal·lacions esportives municipals o cases de la Cultura, i afavoriran un canvi cap a un model de consum energètic sostenible en les poblacions de menys de 1.000 habitants del nostre territori. “Des de la Diputació estem plenament compromesos en l’estalvi i l’ús responsable de l’energia, i per això, ajudem els nostres municipis a sufragar este tipus d’actuacions conscients de la seua eficiència i dels seus múltiples beneficis, tant econòmics, com a socials i mediambientals”, ha ressaltat la presidenta de la Diputació de Castelló.
Així, com ha subratllat la dirigent provincial, “després de les 44 instal·lacions que executem enguany seguirem amb el nostre Pla Diputació Resol i reforçar la nostra aposta per les energies renovables respectuoses amb l’entorn i, al mateix temps, generar estalvis en la factura elèctrica dels xicotets municipis de la nostra província”. “Reforcem el nostre compromís per estar al costat dels municipis més xicotets del nostre territori, la nostra raó de ser”, ha afegit.
Sobre aquest tema, el diputat responsable, José María Andrés, ha posat l’accent que gràcies a este pla provincial per a la transició energètica “els ajuntaments aconseguixen un estalvi del 30% de la seua factura de la llum”. Un estalvi econòmic molt important, ja que “redunda en el benestar per als veïns, perquè els consistoris poden destinar eixos diners a altres inversions en benefici dels seus ciutadans”, ha incidit el diputat provincial.
Quant a l’increment del pressupost per al pròxim exercici, José María Andrés ha subratllat que “des de la Diputació de Castelló posem a la disposició dels municipis els recursos necessaris perquè estos puguen disposar de tots els mecanismes per a poder defendre el present i el futur de la nostra província i protegir el territori”.
Recordar que el Pla Diputació Resol contempla tres eixos. Així, a més de la instal·lació de plaques fotovoltaiques, el programa inclou la contractació centralitzada del subministrament elèctric i el servei de gestió d’enllumenat públic municipal, “tots estos són eixos en els quals continuarem treballant cap a una província més eficient i sostenible i amb millors recursos”, ha finalitzat el diputat provincial.
Informació i fotografia: Diputació de Castelló.