L’organisme dependent de la Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha aprovat una modificació per a accelerar determinades actuacions en funció dels diferents nivells de risc
La Generalitat, a través de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT), prioritzarà els expedients de possibles irregularitats d’ordenació urbanística en parcel·les amb el risc d’inundació gràcies a la modificació del criteri que determina l’orde de gestió.
Així s’ha decidit en la reunió del tercer Consell de direcció de l’any 2024 d’este organisme en el qual han participat el secretari autonòmic de Medi Ambient i Territori, Raúl Mèrida, i el director gerent de l’AVPT, Santiago Gambín.
D’esta manera, l’AVPT i la Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, han introduït com a factor que incrementa la celeritat en la tramitació d’estos expedients el risc d’inundació de la parcel·la en què se situen les obres, objecte de l’actuació, graduada conforme als diferents nivells de risc arreplegats en la cartografia del Pla d’Acció Territorial sobre prevenció del Risc d’Inundació en la Comunitat Valenciana (Patricova).
Gràcies al treball de la *AVPT, a hores d’ara d’any s’han tramitat un 50% més d’expedients que en tot l’any 2023. També ha incrementat el nombre de multes coercitives imposades, triplicant les de l’exercici passat, unes sancions la finalitat de les quals és regularitzar la situació davant anomalies urbanístiques.
D’altra banda, en la reunió també s’ha aprovat el Programa Anual d’Actuació per a l’any 2025, que inclou el Pla Anual d’Inspecció Urbanística, on figuren les línies principals d’actuació de l’Agència.
L’Agència Valenciana de Protecció del Territori en un instrument que facilita als ajuntaments el compliment de les seues obligacions i pretén fomentar els valors de la protecció i respecte als recursos per a fer-los compatibles amb un desenrotllament sostenible.
L’AVPT té seu a Elx i compta actualment amb una plantilla formada per 36 persones. Este organisme té la competència en matèria de protecció de la legalitat urbanística sobre el sòl no urbanitzable en els 324 municipis adherits voluntàriament.
Informació: Generalitat Valenciana.
Foto: Diputació de Castelló.