La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques, i Mobilitat està duent a terme les obres de rehabilitació del ferm de les carreteres CV-10 i CV-132 en els termes municipals de la Salzadella i Sant Mateu, comarca del Baix Maestrat, amb un pressupost d’1.602.901,83 euros
Com ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, aquesta obra «s’emmarca en el programa d’actuacions que està duent a terme la Conselleria encaminades a la millora de la seguretat viària en la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat en el nostre territori».
A més, el conseller ha destacat la importància de mantindre i conservar les carreteres dels municipis d’interior, «d’aquesta forma -ha afegit- treballem a millorar la mobilitat, la connexió i la vertebració d’aquestes importants localitats de la nostra Comunitat».
Així, en la CV-10 i CV-132 es faran treballs de reforç del ferm dels trams deteriorats; sanejament de les zones més danyades; actuacions en passos superiors amb impermeabilització de tauler i renovació de juntes; reposició de senyalització horitzontal i elements de control d’aforaments, i retirada i reposició de sistemes de contenció de vehicles adaptats a la nova normativa.
Les carreteres CV-10 i CV-132 pertanyen a la Xarxa Bàsica i a la Xarxa Local de la Comunitat Valenciana, respectivament. La primera comunica l’A-7 a la Vilavella amb la N-232 a la Jana, presentant una longitud total de 90,5 quilòmetres, mentre que la segona, de 5,1 quilòmetres de longitud aproximada, serveix de connexió entre la CV-10 a Sant Mateu i la N-232 a Xert.
La CV-10, en l’actualitat, és el vial que més trànsit suporta, juntament amb la N-340, ja que és utilitzada per a creuar la província, partint de València, per la A-7 fins a Nules, on el trànsit es desvia per la CV-10 per a evitar l’autopista AP-7 o la nacional N-340. Per part seua, la CV-132 és el camí més utilitzat per a atallar des de Sant Mateu cap a Morella.
Tant el trànsit suportat per les carreteres com la seua exposició als agents meteorològics adversos ha produït una deterioració gradual del ferm en totes dues carreteres que s’ha anat mitigant mitjançant les labors de conservació realitzades al llarg dels anys com a reparacions puntuals. així com l’extensió de lletades bituminoses en alguns dels trams.
Atés que les actuacions que s’han anat realitzant es consideren insuficients en l’actualitat, ja que existeixen zones en què la degradació del ferm és alta, amb sots, roderes, disgregació superficial del paviment, i presència de fissures tant soles com en reticle, es fa necessari procedir a una actuació de rehabilitació del ferm existent adaptant-ho a les condicions previsibles de trànsit futures.