Història

Originàriament, l’any de la seua constitució (1985), la televisió es va denominar «LA TELEVISIÓ D’AQUÍ». Posteriorment va passar a dir-se «CANAL 21» i més tard «TELE3», per acabar denominant-se en l’any 2000 com actualment se la coneix, «CANAL 56».

Més de vint anys consecutius d’emissió ininterrompuda amb més de dotze mil hores de continguts audiovisuals de proximitat, fent realitat el somni de multitud de ciutadans de veure identificats amb la televisió, amb la seua televisió, amb una forma diferent de fer i entendre la televisió, amb la SEUA televisió comarcal.

D’Analògic a Digital.

CANAL 56 ha estat la primera televisió comarcal de la Comunitat Valenciana en iniciar les seues emissions TDT a la modalitat d’autoprestació. Aquesta televisió ubicada a Vinaròs (Castelló) va iniciar les seues emissions en analògic en 1.985 amb infraestructura pròpia i com a adjudicataris del canal TDT local, es van oferir com a gestors del múltiplex a les altres dues televisions locals.

Per a això, van crear l’empresa Transmisiones Digitales del Mediterráneo, S.L. o Tradime i van ampliar i modernitzar la seua infraestructura per donar cobertura comarcal a tota la zona nord de la província de Castelló, des de Alcalà de Xivert cap a l’interior, arribant fins als límits de la província de Terol i sud de Catalunya.

TRADIME opera dins de la demarcació TL04CS de Vinaròs – Castelló amb una població d’aproximadament 100.000 ciutadans.

Hem parlat amb el seu director Andreu Carapuig, al qual li hem realitzat 10 preguntes amb la finalitat que ens aclariré la seua experiència en aquest nou marc:

P. Des de quan porta operant l’empresa TRADIME?
R. Amb la denominació TRADIME S.L. des de fa tres anys. Anteriorment, en el tema d’infraestructures de telecomunicacions, uns 28 anys.

P. Quina va ser la principal motivació que el va portar a realitzar l’autoprestació?
R. El preu inassumible proposat per l’operador de xarxa predominant i que disposem a la demarcació d’infraestructures de telecomunicacions pròpies legalitzades, implantades i modernitzades durant molts anys.

P. Quins tràmits legals va haver de realitzar per poder realitzar l’esmentat acte prestació?
R. Primer posar-nos d’acord els tres adjudicataris per arribar a un acord amb l’operador de xarxa que oferira les millors condicions. A continuació, sol·licitar autorització de la CMT per convertir-nos en operadors de xarxa.

P. Quins serveis estan dins del seu múltiplex local?
R. Els programes dels adjudicataris d’aquest canal.

P. Quins avantatges té o va tindre per donar l’esmentada acte prestació?
R. Iniciar les emissions de TDT en un termini més curt, ajustar la cobertura amb més exactitud a la demarcació i per descomptat els costos d’explotació. Com TV Comarcal, som els primers a iniciar les emissions en TDT de la Comunitat Valenciana.

P. Quins equips, marques i empreses van ser les encarregades de l’enginyeria prebenda i posterior subministrament?
R. L’empresa que realitza l’enginyeria i subministra el material és Promovisa. Tenim una bona relació comercial des de fa molts anys, molt abans de l’adjudicació de la TDT local.
L’equipament que forma part de la nostra infraestructura de telecomunicacions és DMT i Diratel en transmissors TDT, Thomson Grass Valley i SIDSA en codificadors i multiplex i SAGEM i SVP en enllaços.

P. Com va desenvolupar el desplegament de la seua xarxa?
R. Primer l’emissor principal i posteriorment els altres més petits, tot i que amb el principal arribem al 85% de la població però no en extensió de la demarcació. Posteriorment s’han posat en marxa altres centres tan importants en equipament com el principal però dedicats a donar cobertura a menor població. A poc a poc, també estem digitalitzant el transport del senyal i per tant tota la supervisió de la xarxa mitjançant enllaços IP marca SAGEM.

P. Quina cobertura té actualment?
R. Actualment cobrim el 90% de la població encara que del territori només un 78%. Aquesta demarcació del nord de Castelló és molt muntanyosa i cobrir el 100% de la demarcació és molt costós. Això s’incrementa encara més amb les gestions que hem hagut de realitzar amb la Generalitat Valenciana i el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç (Telecomunicacions). Som la primera demarcació del territori espanyol a la qual se li ha concedit un augment en la seua zona de cobertura.

P. Si tinguera oportunitat de retrocedir en el temps, què no faria?
R. Faria el mateix que estem fent actualment.

P. Quins plans de futur té pensat dins de la seua xarxa?
R. Acabar de donar el 100% de la cobertura durant aquest any, tant en territori com en població de la demarcació TL04CS incloent l’extensió concedida fa a penes uns mesos.

Enllaços digitals IP per al transport de trames digitals

Durant el passat any 2007 TRADIME ha realitzat el projecte d’integració de sistemes de transmissió COFDM per Canal56 TDT, IP 155 Mbps 13 Ghz per al transport de múltiplex TDT.

Consisteix en un sistema bidireccional punt a punt per a la transmissió de senyal IP usats al sector ‘Broadcast‘ per al transport de senyals de múltiplex TDT (amb serveis de TV, ràdio, EPG, serveis interactius i supervisió) o simplement per al transport de senyals prèviament codificades, multiplexades i encapsulades en IP. La qual cosa ens permet realitzar directes des de qualsevol punt de la nostra xarxa de transmissors SFN.

Aquests enllaços digitals estan disponibles a la majoria de les bandes de freqüència (de 6 a 38 Ghz), amb capacitats per transportar des de 50 fins a 800 Mbps, amb sistemes de protecció 1 + 1 o 2 + 0 i paràboles integrades des de 30 cm a 1,8 m (segons banda de freqüència).

2018 Medios Audiovisuales del Maestrat S.L. - Canal56 Notícies - Avís legal - Política de privacitat