La diputada nacional del PSPV-PSOE de la província de Castelló i membre de l’executiva federal del PSOE destaca que “mesures com aquesta cobren un major sentit en moments com l’actual
La diputada nacional del PSPV-PSOE de la província de Castelló i membre de l’executiva federal del PSOE, Susana Ros, ha valorat l’aprovació —sense cap vot en contra— de l’ingrés mínim vital “del qual es beneficiaran al voltant de deu mil famílies a la província de Castelló i a més de 850.000 persones a Espanya”. Tal com ha manifestat la diputada, “es tracta d’una mesura més amb la qual el govern de Pedro Sánchez demostra el seu compromís amb les persones i les famílies i que, en un moment com en el que vivim actualment, mesures com aquesta, cobren un major sentit per-què ningú es quede arrere”.
Ros apunta que l’ingrés mínim vital suposarà “una xarxa de protecció social per a atendre les persones que queden desemparades i a les llars sense ingressos i en situació de necessitat, siga quina siga la causa”. A més, la diputada socialista ha posat l’accent en què també servirà per a “invertir en la infància, millorant substancialment la situació dels xiquets en llars amb menys rendes i eliminat la pobresa més severa”. “L’objectiu d’aquesta mesura és proporcionar a les famílies sense ingressos una renda que els permeta afrontar les necessitats més bàsiques, així com acabar amb la pobresa infantil extrema amb una prestació per fill o filla a càrrec”, ha afegit.
Combatre la desigualtat
Així mateix, la portaveu adjunta del grup parlamentari socialista en el Congrés ha assenyalat que l’ingrés mínim vital serà una “forta ferramenta” per a combatre la desigualtat. “Espanya és un dels països europeus on més àmplies són les diferències de renda de les llars, a més que, en moments de crisis, l’impacte recau en major mesura en les rendes més baixes. Amb la renda mínima vital, el govern de Pedro Sánchez atorga un nou dret que mar-carà un abans i un després en la lluita contra la desigualtat, i amb el qual Espanya se suma a la majoria de països europeus a disposar d’aquesta renda bàsica per a la ciutadania més vulnerable”, apunta Ros.
La renda mínima o ingrés mínim vital és una prestació econòmica —en la seua modalitat no contributiva de la Seguretat Social— que té com a objecte prevenir i lluitar contra el risc de pobresa i exclusió social de les persones que visquen soles o integrades en una unitat de convivència que manque dels recursos econòmics suficients per a la cobertura de les seues necessitats bàsiques. A més, esta renda mínima se suma a la bateria de mesures implementades pel Govern d’Espanya per a autònoms, pimes, treballadores de la llar, ramaders i agricultors, entre altres sectors, “amb l’objectiu de fer tot el possible perquè les famílies patisquen el menys possible les conseqüències de la pandèmia mundial que estem vivint”, conclou la diputada socialista.