Ferrando: “Cal millorar la inserció sociolaboral juvenil per poder combatre el despoblament i l’envelliment de zones d’interior”
El diputat de l’àrea de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, ha visitat hui els i les participants del curs “Elaboració i comercialització de Productes Agroalimentaris” que està tenint lloc al CEDES de Vall d’Alba i en el qual participa alumnat procedent d’aquesta mateixa localitat, i de les de Cabanes, La Pobla Tornesa, Vilanova d’Alcolea, Culla i Tales. El curs s’emmarca dins la nova edició dels Tallers de Formació per a Joves, que té com a objectiu donar suport a persones emprenedores perquè aconseguisquen crear el seu propi lloc de treball en àrees rurals afectades pel desafiament demogràfic i que es fomente la creació d’ocupació juvenil.
Segons Ferrando, amb aquest programa, cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i la Garantia Juvenil en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu (ajudes EMP–POEJ), «busquem, per un costat, millorar l’ocupabilitat i en general la inserció sociolaboral d’un col·lectiu que té dificultats per a trobar treballs de qualitat i, per l’altre, combatre el despoblament i l’envelliment de zones d’interior».
L’alumnat, d’edats compreses entre els 16 i 29 anys, treballarà continguts com la transformació del producte agrari, la seua gestió i comercialització i nocions de màrqueting i innovació, a més d’aprendre aspectes relacionats amb la creació d’empreses com el desenvolupament del model de negoci, estudis de mercat, el pla de viabilitat i formació específica en matèria d’autoocupació. En total, seran 300 hores de curs, que finalitzarà el pròxim 30 de novembre.
Ferrando ha recordat que pròximament es realitzarà un altre taller de formació en el centre CEDES de Segorbe amb el títol “Autoocupació i Creació d’Empreses” de 100 hores de duració, que s’iniciarà el 21 de setembre i es tancarà el 20 d’octubre.
En tots dos tallers, les persones participants, seleccionades totes elles mitjançant un procés de triatge obert, rebran una beca de 13,45 € al dia per a facilitar la seua assistència a les sessions formatives que les capacitaran per a emprendre projectes empresarials viables i sostenibles que responguen a les demandes reals del mercat laboral actual.
Les persones interessades a participar en els tallers d’ocupació de la Diputació de Castelló han d’estar inscrites al Sistema de Garantia Juvenil i al LABORA i empadronades en municipis amb població inferior a 5.000 habitants o inferior a 10.000 que hagueren tingut en els últims 10 anys salde demogràfic negatiu. Poden obtenir més informació al web https://peconomica.dipcas.es/es/poejformacion.html, al correu ayudaspoej@dipcas.es i al telèfon 964256681.