El senador de Compromís, Carles Mulet, ha celebrat que, per fi, la institució provincial i els partits popular i socialista, s’hagen alineat amb la petició que la coalició valenciana sostenia en solitari arran dels despreniments patits a Peníscola de blocs de pedra del tómbol a la mar. “Compromís va intentar realitzar el seu paper d’oposició i control des de 2018, quan va aconseguir que s’aprovara una moció en la qual s’instava al Govern a avaluar els despreniments dels penya-segats malgrat la indiferència dels partits del Govern”, ha recordat Mulet.
Va traslladar la preocupació després de l’alerta llançada per esportistes i afeccionats a la fotografia d’aquesta localitat i canalitzada pels regidors de Compromís Peníscola, acció que va cristal·litzar en una moció en la Comissió de Transició Ecològica que va ser defensada per Jordi Navarrete. Va ser aprovada per 21 vots a favor i sis abstencions del PSOE. El senador i expresident de la Generalitat, Alberto Fabra, la va titllar d’alarmista i de “Fake news”.
Tres anys més tard, Fabra és autor d’una iniciativa que reclama el mateix “el que, com a mínim, hauria de donar-li un poc de vergonya, igual que al PSOE que ha votat en contra en els últims anys de les esmenes presentades per la coalició als Pressupostos de l’Estat reclamant fons per a estudiar i actuar sobre el tómbol”, ha indicat Mulet.
Juan Marcos Bayarri, portaveu municipal, ha remarcat que “des de Peníscola, i en solitari, no hem deixat de parar atenció a la situació davant el poc interès que s’està prestant a la franja costanera des d’Irta fins a Benicarló, que últimament s’està veient molt afectada per la intensitat dels temporals, per la qual cosa ens alegrem del canvi d’actitud i esperem que s’aborde amb serietat els problemes de la nostra costa davant el canvi climàtic, per tant, ara és més necessari que mai els estudis del litoral per a poder-nos preparar de cara al futur, cosa que considerem crucial per a un municipi que viu del turisme”.
El senador ha ressaltat que la Diputació de Castelló té la gestió del Castell però “insistirem per a garantir que l’Estat aporte fons més enllà de l’estudi geològic que demana el PP, ja que entenem que les actuacions a realitzar superen la capacitat del municipi i l’Estat té molt a dir en la protecció de la ciutadella declarada Conjunt Històric Artístic Nacional”.