La Diputació de Castelló ha acollit hui dilluns la primera sessió de treball de la sisena edició del programa d’emprenedoria ‘Move Up! Emprén amb èxit’, a través del qual la institució provincial i CEEI Castelló impulsen els projectes d’emprenedors i joves empreses mitjançant accions dirigides a la posada en marxa i desenvolupament de noves idees de negoci. El programa ha despertat més interés que mai pese a l’impacte de la pandèmia, ja que es van batre rècords de candidatures, amb 54 aspirants.
Per tercer any consecutiu, la xifra de projectes liderats per dones és superior a la dels impulsats per homes, i a més entre els 25 seleccionats figuren tres projectes d’altres tantes poblacions que encara no havien participat en ‘Move Up!’, com Borriol, la Pobla de Benifassà i Soneja, que se sumen als projectes arribats des d’Alcalà de Xivert (2), Atzeneta del Maestrat, Benicarló, Benicàssim (2), Castelló de la Plana (8), Culla, Onda, Orpesa, Segorbe, la Vall d’Alba, la Vall d’Uixó i Vila-real (2). L’heterogeneïtat dels projectes participants és la nota dominant, des dels serveis de benestar personal a les energies renovables, del sector agroalimentari a la cosmètica o els serveis audiovisuals, passant pel màrqueting immobiliari, la formació, el turisme rural, l’astronomia o les cures a domicili.
En l’acte, Alfredo Cebrián, president de CEEI Castelló, ha assegurat que “emprendre és la forma més eficaç que tenim com a persones per a transformar la societat que ens envolta”, per a afegir després que «el més important és gestionar bé el temps i les persones, el primer perquè no es pot recuperar i el segon perquè si us porteu bé amb elles, la vostra següent idea estarà més ben posicionada perquè la secundaran».
Per part seua, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha remarcat que prendre la iniciativa és una forma d’autoapoderament i que “ara més que mai és quan necessitem gent preparada, motivada, capaç i valenta per a superar la crisi i accelerar la recuperació econòmica del nostre país”. Al mateix temps, ha incidit que, per segon any consecutiu, “el talent jove i femení torna a copar la majoria de les propostes finalistes, amb 15 dels 25 projectes seleccionats”. Quant a la part política, Martí ha expressat la voluntat de la Diputació de continuar fent costat a totes les persones amb idees de negoci “que repercutisquen positivament en el desenvolupament i la dinamització econòmica de les nostres comarques, especialment de l’interior provincial”.
Amb anterioritat, el director de Justo Vellón i el diputat Pau Ferrando han presentat el programa. Vellón ha destacat que els projectes participants “són llavor del futur de la província” i Ferrando ha constatat que amb les idees presentades “es demostra de nou que estem en un territori amb molt de talent”. Per part seua, el president de Secot-Castelló, Juan José Montoro, ha mostrat el seu “orgull” per aportar l’experiència ‘sènior’ en cada edició de Move Up!
En l’acte han intervingut així mateix els guanyadors de l’anterior edició del programa -Pau Miralles de Direnergy, Raúl Verdú de Movelso i Sergio Fernández de Weareclean– que han animat als participants a aprofitar al màxim tot el que ofereix el programa.
Per part dels patrocinadors de Move Up!, Marta Zaragozá, CEO i cofundadora de Declarando, ha animat als presents “a posar entre tots a Castelló en el mapa nacional de l’emprenedoria”. En el seu torn de paraula, José Luis Vázquez, CEO de Mirada, ha assenyalat que “un poble sense idees no pot prosperar” i ha subratllat la “valentia” dels participants per fer un pas al capdavant. Finalment, Héctor Llop, director general de PixelCom, els ha aconsellat “pensar en gran i actuar en xicotet per a poder enfocar bé”.
La iniciativa es dirigeix a persones que tinguen una idea de negoci o projecte empresarial i decisió per a poder desenvolupar-ho dins d’un ecosistema d’emprenedors, així com a empreses en fases molt primerenques, amb un màxim de 24 mesos en el mercat, que busquen un impuls per al seu creixement i consolidació.
En Move Up!, els participants obtindran formació en àrees fonamentals per al desenvolupament dels seus projectes, a més de comptar amb assessorament, tutorització i mentoring. A més dels continguts del programa, s’incorporaran com a novetat sessions de la plataforma de formació en vídeo Magistral i de l’escola en línia d’emprenedoria Founderz per a enriquir encara més els continguts.
Les sessions de formació han començat hui dilluns, 17 de maig, i finalitzaran el 8 d’octubre, i com l’any passat el seu format serà presencial o en línia, pivotant de l’un a l’altre d’acord amb l’evolució de les restriccions per la pandèmia. En aquesta edició es continua comptant com a col·laboradors que fan possibles els premis a Declarando, Blast Off Partners, Mirada i Pixel.com. Així mateix, també col·laboren estretament amb el programa Secot i la Universitat Jaume I.