Una de les tasques de l’administració pública és sensibilitzar sobre els drets i obligacions de la ciutadania per a aconseguir l’objectiu d’una societat «moderna, oberta al món i als seus canvis», ha explicat la regidora de Benestar Social, María Jesús Albiol.
Per a fer-ho possible, una de les estratègies existents és la commemoració dels Dies Internacionals, que des de les Nacions Unides s’han determinat «per a donar visibilitat a una problemàtica o reivindicar un dret dels col·lectius més vulnerables».
Aquestes efemèrides «ens permeten poder posar l’atenció en aspectes que mantenen visca la consciència sobre les dificultats existents, ens humanitzen i dignifiquen a totes les persones sense distinció; en definitiva, permeten connectar la realitat del municipi amb una perspectiva global referent a problemàtiques, reivindicacions i drets», ha afegit.
Amb aquest plantejament, des de la Regidoria s’han programat una sèrie d’activitats per a commemorar el 17 de maig, Dia Internacional contra la LGBIFOBIA.
Concretament, s’han programat en els centres educatius i tenen per objecte «posar en valor la diversitat com a fonament dels drets humans i el respecte a la diferència».
El dimecres, 19 de maig, es durà a terme dos sessions amb els alumnes de segon d’ESO del «Taller acollim la diversitat; prevenció de l’Assetjament Escolar», en l’IES Alfred Ayza. Es reflexionarà sobre l’assetjament en l’entorn escolar emprant la tècnica del rol playing visibilitzant tots els rols que hi ha dins de les situacions d’assetjament.
En el CEIP Jaime Sanz s’ha programat també activitats, però serà al juny amb els alumnes de primer i segon d’educació primària. Es tracta de dues representacions teatrals de «La peluca de Lucca», que posteriorment treballaran a l’aula per a abordar i qüestionar la construcció social de les diferències de gènere.