A iniciativa de l’AMPA del Col·legi d’Educació Infantil i Primària Jaime Sanz, i amb la col·laboració de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peníscola, tindran lloc el dijous i divendres unes jornades de sensibilització mediambiental per la marjal.
Amb la participació de la Generalitat Valenciana, el Consorci de Residus Bionord i la Fundació Global Nature, es duran a terme les jornades en les quals participaran els i les alumnes de quart curs de primària, en múltiples sessions en les aules, així com a través de diversos recorreguts per la marjal.
Els principals objectius són donar a conéixer els tres elements clau de la marjal, constituït per l’alvèol o cubeta, conegut com el Prat, les séquies i els brolladors d’aigua, i els ullals. Se’ls mostraran espècies autòctones, per tal de sensibilitzar-los sobre la importància mediambiental dels serveis que ofereixen els aiguamolls, conscienciar-los sobre la importància de les 3R (Reduir, Reciclar i Reutilitzar). Finalment, conscienciar-los sobre els efectes del canvi climàtic, a més d’una sessió de neteja.
El valor mediambiental de la marjal de Peníscola
La marjal de Peníscola ocupa una superfície de 105 hectàrees. És una zona humida que es conserva en bon estat i presenta un alt valor ecològic. És un espai natural, inclòs en la Xarxa Natura 2000, molt important per tots els serveis que ofereix i entre els quals destaquen l’aportació hídrica, la recàrrega d’aqüífers, la recollida de pluvials, la riquesa biològica i la condició de zona de descans per a ocells migradors.