La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha visitat hui l’embotelladora d’Aigües de Benassal on ha destacat el model pioner d’envasament reutilitzable, l’únic d’aquesta tipologia en la Comunitat Valenciana, i que permet avançar en els objectius de reducció de residus amb destinació a abocador, fixat en un màxim del 10% en 2035.
La consellera ha recorregut les instal·lacions de la planta situada a Benassal i ha destacat «la importància d’anticipar solucions en matèria d’Economia Circular i transformació del residu en recurs per a adequar-se a la normativa europea, estatal i autonòmica», en referència a les directives de la Unió Europea, a la llei estatal de residus i al Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana.
Concretament la nova llei del Ministeri de Transició Ecològica introdueix un impost als envasos de plàstic d’un sol ús no reutilitzables, que exigeix alternatives de recuperació i reutilització en línia amb els principis de l’Economia Circular.
«És un plaer per a mi comptar en el nostre territori amb una empresa innovadora que dinamitza l’activitat socioeconòmica i genera llocs de treball assentats en el municipi i a la comarca», ha assenyalat Mollà.
En la visita, ha avançat l’aprovació de la primera Ordre de bases d’ajudes econòmiques per al foment de la reducció i reutilització de residus, la primera d’aquest tipus en la història de la Comunitat Valenciana.
La primera convocatòria comptarà amb pressupost propi de la Generalitat, així com amb fons de Reconstrucció de la UE-PIMA–Pemar, dels quals s’han assignat ja a la Comunitat 44,5 milions d’euros.
La Conselleria busca estendre la comercialització d’aquesta tipologia d’envasos reutilitzables més enllà del canal Horeca, a més d’explorar altres fórmules pioneres en matèria d’envasament com la que substitueix les botelles de plàstic d’un sol ús per un sistema de dispensació en envasos reutilitzables o compostables.