La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital redueix un 5% les taxes dels graus amb nivells d’experimentalitat 1, 2 i 3 i de la totalitat dels màsters habilitants, és a dir, d’aquells que és obligatori cursar per a l’exercici professional.
La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha presidit aquest dijous el Consell Valencià d’Universitats i Formació Superior, al que també han assistit la secretària autonòmica d’Universitats i Recerca, Carmen Bevià, la directora general d’Universitats, Pilar Ezpeleta i el director general de Ciència, Ángel Carbonell.
Durant el consell, la consellera ha explicat que el decret de taxes d’enguany preveu una reducció del 5% en l’import per crèdit de les taxes corresponents les primeres matrícules els tres primers nivells d’experimentalitat dels ensenyaments de grau i de la totalitat dels nivells d’experimentalitat dels estudis de màsters habilitants, és a dir, aquells que es necessiten cursar per a l’acompliment professional.
En aquest sentit, ha recordat que des de 2017 a 2021 s’ha reduït un 20% les taxes per a tots els graus, al mateix temps que ha subratllat «la importància de la baixada de taxes en els màsters habilitants perquè afavoreix la incorporació laboral d’alguns graus».
A més, ha indicat que la Conselleria i les universitats públiques valencianes han acordat constituir un comité per a revisar els nivells d’experimentalitat del conjunt del sistema universitari valencià, «amb la finalitat d’adequar els nivells i els seus requisits a la formació actual».
Aquesta comissió, segons ha afegit, començarà a reunir-se al setembre i tindrà a la fi d’any una proposta per a un nou sistema de nivells d’experimentalitat.
Referent a això, Pascual ha explicat que «moltes titulacions anaven presentant peticions de canvi d’experimentalitat i, davant aquesta situació, ens hem adonat que el sistema de graus actual no està adaptat al sistema universitari que tenim, que ha avançat i s’ha fet més complex».
Així, ha agraït a les universitats «la seua disposició a col·laborar i a treballar de manera conjunta perquè tinguem uns nivells d’experimentalitat adequats i que es corresponga amb la realitat educativa universitària actual».