Albocàsser és la capital de la comarca de l’Alt Maestrat i té més de 1.200 habitants. D’aquest municipi es pot dir que “té molts llocs bonics que no es coneixen i són interessants de visitar”, assenyala Amàlia Roca, tècnica de l’Oficina de Turisme.
En un enclavament immillorable es troba l’Oficina de Turisme, envoltada de grisalles, una església…, concretament a l’ermitori de Sant Pau, abans d’arribar al poble per la carretera CV-15, La Pobla Tornesa-Vilafranca, km 32.
“L’oficina juga un paper molt important tant per a Albocàsser com per a l’entorn, ja que intentem donar tota la informació necessària perquè els turistes puguen visitar pobles i paisatges de la comarca”, afegeix Roca.
A més, «Sant Pau és Monument Històric Artístic i Bé d’Interés Cultural, per tant, quan la gent quan s’apropa fins ací no s’espera trobar un conjunt tan bonic d’ermitori i hostatgeria que data del segle XV i XVII, període en què es va construir», destaca la tècnica de l’Oficina de Turisme.
I és que Sant Pau és una zona molt tranquil·la per als turistes, que arriben «principalment de la Comunitat Valenciana, però també de Catalunya, Madrid i Múrcia. Fins i tot ha vingut gent d’Alemanya i França aquest estiu. Estem oberts tot l’any d’11 a 14 hores tots els dies de la setmana. L’hivern és més tranquil, però sí que ve gent els caps de setmana. A l’estiu no parem, es nota l’afluència de visitants tots els dies».
Es poden veure grisalles que representen escenes de la vida i la conversió de Sant Pau, el Sant Sopar, les virtuts teologals, entre d’altres. No se sap la data exacta de quan van poder ser pintades, ja que van romandre emblanquinades durant molt de temps a l’hostatgeria. Aquesta tècnica pictòrica es caracteritza per ser monocroma, el que produeix la sensació de ser un relleu escultòric.
Roca ressalta que a l’Oficina de Turisme també «recomanem la visita al nucli històric del municipi i diem als visitants on poden anar a tastar els millors productes de la localitat».
«Destaquen al poble d’Albocàsser l’església de l’Assumpció i l’ermita dels Sants Joans que data del segle XIII. També es poden veure al nucli urbà les restes del castell i les muralles que daten del 1249, i el Palau Fuster del segle XVIII», conclou la tècnica.