La Diputació de Castelló possibilitarà durant tot un any la contractació d’una huitantena de professionals per a l’execució dels plans de treball i de dinamització dels centres de promoció de l’autonomia personal (SPAP). El seu paper consistirà a reforçar l’atenció directa a la gent major i en contribuir, a través d’activitats, al seu envelliment actiu i saludable.
La vicepresidenta, Patricia Puerta, ha assenyalat que, per a la selecció, s’aposta perquè les contractacions siguen de persones de la contornada, «el que és una manera de propiciar que aquesta gent tan preparada no abandone la seua comarca a la recerca de faena». Això mateix entra en línia amb les polítiques que des del govern de José Martí s’estan implantant per a crear noves oportunitats laborals a les zones rurals i fixar la població.
Puerta ha visitat aquest matí el punt d’atenció de Cinctorres, ha concretat que la inversió per a la contractació de personal i el manteniment del servei «enguany assoleix els 670 mil euros». Es tracta d’una quantitat molt elevada que es justifica «per l’important impacte que té en la millora de la qualitat de vida de la nostra gent gran i per la creació d’ocupació de qualitat en entorns rurals».
Noves contractacions
La inversió de 670 mil euros ja inclou la contractació de nou personal per a l’obertura de cinc nous punts d’atenció a la gent gran, que se sumen a l’actual xarxa de 89 SPAP de la província. A finals d’any en seran 94 gràcies a l’obertura dels punts de Figueroles, Soneja, Ludiente, Castillo de Villamalefa i Llucena. La Diputació invertirà 65 mil euros en el condicionament dels espais cedits per l’Ajuntament per a acollir aquest servei provincial.
Aposta per la població infantil i la gent gran
La vicepresidenta ha compartit la visita amb l’alcaldessa de Cinctorres, Mireia Mestre. Gràcies a la condició de poble menut i en risc de despoblament, aquesta localitat és un exemple del pes i la importància que té la Diputació en la prestació de serveis públics a les localitats amb menys recursos. També ha ressaltat que amb finançament provincial operen el servei de promoció de l’autonomia personal i la unitat de conciliació familiar i l’escola matinera. La inversió total és de 36 mil euros.