«La Diputació de Castelló veuria amb bons ulls que Xarxa Elèctrica Espanyola (REE) contemplara una modificació del traçat en la seua línia de Molt Alta Tensió (MAT) al pas pels municipis d’Atzeneta, Sant Joan de Moró i Borriol, per tal d’evitar les afectacions per proximitat a habitatges». Així ho ha manifestat el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, al final de la reunió que ha mantingut amb el president de la Diputació, José Martí, els alcaldes dels tres municipis i representants de la Plataforma NO a la MAT.
Pérez ha mostrat la disposició a la mediació de l’actual equip de govern, encara que ha recordat que no té competències en aquesta matèria. També ha incidit en què «estem pràcticament fora de termini, perquè parlem d’un projecte que va arrancar a 2006, en el qual hi ha hagut diferents finestres per a la introducció de modificacions de traçat en diferents punts de la província».
No obstant això, assenyala que «malgrat que aquestes reivindicacions s’havien d’haver realitzat fa almenys cinc anys, des de la Diputació animarem tant a REE, com les autoritats de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana i del Govern d’Espanya perquè facen un nou esforç per a millorar un traçat que fins i tot complint el que marca la legislació vigent, és cert que passa prop d’habitatges d’Atzeneta, Sant Joan de Moró i Borriol». També ha recordat que la línia de REE «és un projecte estratègic de país, que s’executa per a millorar la xarxa de transport elèctric, que en l’actualitat és ineficient, perquè pateix importants pèrdues durant el trasllat de l’energia, i perquè ajudarà a traslladar per a ser consumida fins a Castelló i la seua àrea d’influència l’energia alternativa que es produeix en el nord de la província».
Diferent és la postura de la Diputació de Castelló respecte a la MAT privada promoguda per Forestalia a la província de Terol. Sobre aquest tema, Santi Pérez ha assenyalat que «no ens oposem al fet que a Teruel construïsquen parcs eòlics que ajuden a dinamitzar la zona, però si vam mostrar el nostre rebuig al traçat per a transportar l’energia fins a la subestació de Morella, perquè produeix un gran impacte sobre una important extensió del territori del nord interior de la província de Castelló».