El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acordat amb la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, el desenvolupament d’un pla específic de digitalització del sector turístic pel seu caràcter «estratègic» per a la recuperació econòmica i social.
Així ho ha explicat el cap del Consell després de la reunió mantinguda amb la vicepresidenta primera en el Palau de la Generalitat, en la qual li ha proposat a la representant del Govern central aquesta iniciativa. Puig ha defensat també la necessitat d’aprofitar les oportunitats que ofereixen els fons procedents de Next Generation EU, així com el suport mostrat pel Govern als projectes de digitalització que s’estan impulsant en la Comunitat Valenciana.
Puig ha assenyalat que la «cooperació» amb el Govern central és el «gran objectiu» perquè el procés de digitalització, clau en l’estratègia de recuperació dissenyada per la Generalitat, arribe a tot el teixit productiu de la Comunitat Valenciana, incloses les pimes i les persones emprenedores. En aquest sentit, ha destacat l’esforç de tecnificació que realitzen sectors tradicionals com el calçat i indústries com la ceràmica, i també la importància que el sector turístic compte amb tot el suport per a aprofundir en aquesta mateixa direcció.
Per part seua, Calviño ha identificat a la Comunitat com un dels «motors de la recuperació» a Espanya i ha subratllat que l'»alineament total» de l’Executiu estatal amb la Generalitat s’ha traduït en una resposta «eficaç» a la crisi en els àmbits sanitari, econòmic i social. També ha ressaltat que el Govern central comparteix amb l’Executiu valencià la «prioritat» d’impulsar la digitalització de les pimes i de portar avant iniciatives per a desenvolupar aquest objectiu en el sector turístic, que ha definit com «una de les joies del teixit productiu».
La trobada ha permés a més, com ha dit el *president, mostrar la «voluntat inequívoca» de totes dues administracions de treballar conjuntament, com s’ha realitzat durant la pandèmia, per a continuar impulsant mesures que permeten que cap empresa que fora solvent abans de la crisi sanitària deixe de ser-ho a conseqüència dels seus efectes.
Creixement per damunt de la mitjana estatal
El president, que ha destacat que la recuperació avança a «velocitat de creuer», ha insistit que tots els indicadors apunten al fet que la Comunitat Valenciana creixerà per damunt fins i tot de la mitjana espanyola, i s’ha pronunciat a favor de «centrar tota l’agenda en la recuperació econòmica i social i en una normalitat millorada» que permeta donar una resposta «justa» a la crisi, amb la creació d’ocupació com a «gran prioritat», un aspecte aquest últim en el qual destaca el bon comportament de la Comunitat Valenciana i la seua capacitat per a arribar als nivells previs a la crisi sanitària.
A més, ha expressat el seu reconeixement cap al Govern d’Espanya pel seu impuls perquè «les empreses transitaren de la millor manera possible cap a la recuperació tant a través dels ERTO com amb mesures directes», i ha al·ludit en aquest sentit al «dinamisme» mostrat pel teixit productiu valencià, que es reflecteix en què la Comunitat Valenciana siga en l’actualitat una de les autonomies que menys persones té amb expedients de regulació temporal d’ocupació.
Finalment, ha indicat també que el Pla Resistir Plus «ha sigut una operació d’èxit», i ha agregat que la reunió ha permés abordar les possibilitats d’ampliació del suport a les empreses.