Un pont cap a Berlanga, la programació que impulsa la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola per a commemorar el centenari del naixement del cineasta valencià, es cola també a les aules tant del CEIP Jaime Sanz com de l’IES Alfred Ayza, així com de l’International School Peníscola, per a ensenyar al públic infantil i juvenil qui va ser Luis García Berlanga i proposar als més xicotets un concurs de curtmetratges amb el mòbil.
Ahir van tindre lloc les xarrades i tallers ‘L’OFICI DEL DIRECTOR DE CINEMA’ per als escolars de primària, en els quals els alumnes es van convertir en els protagonistes de la seua pròpia pel·lícula.
A més, s’està treballant en l’organització d’un taller orientat a aprendre les diferents fases de la realització d’una peça audiovisual, de manera pràctica i divertida.
El segon taller previst, ‘UN VIATGE PEL CINEMA DE BERLANGA’, serà un repàs a la filmografia del cineasta amb fragments d’algunes de les seues pel·lícules amb el qual els alumnes descobriran qui va ser el director que va canviar el nom de Peníscola en una de les seues pel·lícules. «Volem que les jornades dedicades al ‘Mestre’ interessen i arriben a tots els públics, per això portem als centres educatius diverses activitats que acosten l’univers ‘berlanguiano‘ i la seua relació amb Peníscola als més joves», ha explicat el regidor de Cultura, Ramón Simó.
Un pont d’octubre ple de programació
La regidoria de Cultura ha programat entre els dies 8 i 12 d’octubre, coincidint amb el pont festiu, diverses activitats en homenatge a qui la va convertir en Calabuch.
En el centenari del naixement del cineasta valencià, Luís García Berlanga, «Peníscola no podia deixar de rendir tribut a qui, amb el seu cinema, va portar cada racó de la ciutat a la pantalla gran a mitjans del passat segle, construint en l’imaginari col·lectiu una Peníscola ‘berlanguiana‘, la seua ciutat somiada, projectant cadascuna de les nostres singularitats sota el seu particular i humorístic punt de vista», ha recordat Simó.