El Govern no preveu actuar sobre els taps temporals del magatzem de gas Castor, a pesar que aquests han arribat al final de la seua vida útil. Porte sense funcionar des de 2013, quan la planta va ser hibernada. Al març de 2016 es van instal·lar dos taps temporals en cadascun dels pous, la qual cosa a priori els segellava de manera temporal, encara que la seua vida útil especificada en les seues característiques tècniques hauria expirat ja. Així li ho ha transmés al senador valencianista, Carles Mulet, en una resposta parlamentària.
Aquesta assenyala que «ENAGAS, com a societat encarregada de l’administració, primer de la hibernació i, posteriorment, del desmantellament, està realitzant totes aquelles actuacions tendents a una correcta gestió de la instal·lació que ha de ser desmantellada» i que el jaciment «està completament segellat» i que «es realitzen comprovacions dels seus paràmetres de pressió i temperatura, nivell d’ompliment i de pressió dels anulars i caps de pous», la situació dels quals així es mantindrà si no és precisa cap actuació prèvia mentre s’avança en la fase d’Avaluació d’Impacte Ambiental.
Per Mulet «ens preocupa que, amb aquesta justificació que no ens aporta gens de tranquil·litat, s’estiguen demorant uns treballs d’avaluació d’impacte d’un esperat desmantellament que va ser anunciat a so de bombo i platillos pel Consell de Ministres en plena campanya electoral i venint d’una aprovació del projecte amb el qual tan poc zel van tindre a l’hora de vigilar el seu disseny, pagament, execució i autorització. Esperem que es facen les coses millor aquesta vegada».
La coalició reclamarà en la pròxima tramitació del Projecte de Llei de mesures financeres de suport social i econòmic i de compliment de l’execució de sentències que previ al pagament als bancs que van finançar el Castor, «per higiene democràtica i, ja que es veta en les cambres, per una amalgama de formacions polítiques, la investigació del succeït allí, es garantisca que abans del pagament i que caduque el termini de 10 anys per a exercir les accions de responsabilitat previstes del Reial decret llei 13/2014 que preveia que l’extinció de la concessió d’explotació d’emmagatzematge subterrani d’hidrocarburs Castor es produïa sense perjudici de les responsabilitats que puguen ser exigides a ESCAL UGS, S.L. tant de resultes dels eventuals vicis o defectes en la seua execució que puguen presentar les instal·lacions i es posen de manifest dins dels deu anys següents a l’entrada en vigor del present reial decret llei com de les accions i omissions que, com a titular de la concessió, haja desenvolupat durant el seu període de vigència i fins hui en què la Societat ENAGÁS TRANSPORT, S.A.O. assumisca de manera plena l’administració de les instal·lacions de conformitat amb el que es disposa en l’apartat 2 de la disposició transitòria segona del present reial decret llei. Ja ha arribat el moment que tot això es debata i s’auditen les plantes inservibles per les quals es van pagar milers de milions de tots els ciutadans», ha conclòs.