FSIE-Comunitat Valenciana, el sindicat majoritari en l’ensenyament concertat, i un dels més representatius en l’ensenyament privat i l’atenció a la diversitat funcional en la Comunitat Valenciana, ha reclamat hui l’enviament urgent de màscares per als professionals dels centres educatius. Molts centres escolars han començat hui les classes sense material de seguretat per als docents, que no s’esperen fins a la pròxima setmana: “La seguretat dels professionals és fonamental i no es pot retardar”.
FSIE s’ha manifestat d’aquesta manera després de la volta a les aules després de les vacances de Nadal i ha reclamat “mesures per a poder assegurar la presencialitat”. Sol·liciten, a més, un increment del personal educatiu de reforç per a “assegurar una educació de qualitat, sense sobresalts ni pegats”.
Aquest reforç de professorat garantiria la possibilitat que és desdoblegues d’aules reduint el nombre d’alumnes en els grups mantenint una distància d’1,5 metres i asseguraria les substitucions immediates del professorat afectat per la Covid en els centres educatius escolars, universitaris i d’atenció a persones amb discapacitat.
A aquest respecte, recorda que “aquest curs va haver-hi una reducció de 408 hores de reforç Covid en educació infantil i 12.137 hores en educació primària, que sol·licitem que es mantingueren durant tot aquest curs. És ara quan es veu que aquest professorat era necessari i que es va retirar abans d’hora”.
En aquest context, ha reclamat que “s’accelere la inoculació de les terceres dosis per a tots els professionals de l’educació i dels alumnes de 5 a 8 anys, així com la dels alumnes de 9 a 11 que no es van poder vacunar abans de Nadal”.
Teletreball i conciliació
D’altra banda, a nivell nacional, ha remarcat que s’han d’establir “permisos retribuïts o baixes laborals per a l’atenció de fills i afavorir el teletreball de manera que es permeta la conciliació familiar i laboral sense penalització per al treballador”. Tot això “sense perjudici de la necessària ampliació de la duració del Pla Em Cuida”, que acaba el pròxim 28 de febrer de 2022.
Aquest pla ofereix un permís no remunerat que permet als treballadors poder reduir fins al 100% de la seua jornada per a afrontar el tancament d’escoles o centres d’atenció sense risc de ser acomiadat o sancionat. FSIE continua considerant “insuficient” aquesta mesura per a les famílies els fills de les quals han de guardar quarantena.