Peníscola ha presentat en Fitur les accions que desenvoluparà enguany amb l’execució de la primera anualitat del Pla de Sostenibilitat Turística, que compta amb de tres milions d’euros.
Concretament, es faran actuacions relacionades amb la creació de producte, la posada en valor de les rutes turístiques de la ‘Pedra en sec’ i les rutes d’híper realitat pels escenaris de cinema. Potenciar l’ús d’eines tecnològiques que minimitzen l’ús de suports físics és un dels objectius de les rutes d’híper realitat. «Treballarem en aquesta línia per a fer més accessibles els atractius turístics de la ciutat, fomentant la divulgació del patrimoni i facilitant als visitants una experiència postviatge perquè recomanen la visita», ha explicat la regidora de Turisme, Raquel París.
Quant a la posada en valor i creació de noves rutes de la ‘Pedra en sec’, l’objectiu de l’acció és articular nous arguments de venda que complementen l’oferta actual, no subjecta a estacionalitat, perquè puga gaudir-se tot l’any.
La creació d’aquestes rutes turístiques pel patrimoni local reconegut com a Patrimoni de la Humanitat, «fomentaran la divulgació del nostre patrimoni, facilitarà el seu reconeixement i protecció, a més de la seua posada en valor», ha afegit París, ampliant que, «després de la catalogació de la ‘Pedra en sec’ en tot el terme municipal, Turisme dissenyarà els itineraris, amb la col·laboració d’Esports, identificarà els espais de valor patrimonial, dissenyant la seua senyalització i interpretació».
Biosphere Destination
L’objectiu general d’implantar la certificació Biosphere és promoure una política turística local d’acord amb els paràmetres de sostenibilitat, implicant a Turisme i Medi Ambient. L’acció pretén dotar al municipi d’un full de ruta específic que permeta aconseguir els requisits de la certificació, millorant la gestió de l’aigua, l’energia i els residus sòlids urbans, apostant per una destinació turística més respectuosa amb el medi ambient.
Biosphere és un sistema de certificació basat en la sostenibilitat i la millora contínua de la gestió dels recursos naturals, generant un model turístic no agressiu amb aquests.
La certificació garanteix l’equilibri adequat a llarg termini entre les dimensions econòmica, sociocultural i mediambiental en destí i es planteja en dues fases; la primera requereix implementar una auditoria i la segona se centra a articular instruments que milloren la gestió dels recursos públics.