El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que l’Institut Valencià de Finances (IVF) posarà en marxa durant 2022 cinc noves línies de crèdit, quatre d’elles bonificades, per a atendre àrees estratègiques de l’economia valenciana, a través de les quals injectarà a les empreses fins a 300 milions d’euros.
Així ho ha manifestat durant la seua visita al Palau dels Boïl d’Arenós, futura seu de l’IVF, on ha presentat les línies d’actuació per a 2022 del banc públic valencià. A l’acte també han assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director general de l’IVF, Manuel Illueca.
Durant la seua intervenció, ha assegurat que l’aposta per oferir noves línies de crèdit permet consolidar l’IVF com a instrument financer públic «essencial» per a la recuperació econòmica en la Comunitat Valenciana.
En aquest sentit, ha assenyalat que l’IVF preveu destinar aquest any 450 milions d’euros entre les noves línies i les que formen part de la seua activitat consolidada com les línies d’emprenedoria, socials o fons d’inversió, la qual cosa ha qualificat de «xifra rècord» per a aconseguir la recuperació «únicament possible mitjançant la concertació entre el sector públic i privat i des del diàleg social», ha manifestat.
Noves línies de crèdit
En el transcurs de l’acte, el cap del Consell ha explicat les cinc noves línies de crèdit que l’IVF posarà en marxa. En concret, ha destacat que la línia ‘Liquiditat pime i autònom’ estarà dirigida a augmentar la liquiditat de les empreses i disposarà de 30 milions d’euros per a circulant i inversió, amb trams reembossables.
D’altra banda, la línia ‘Inverteix pime React EU Feder’ comptarà amb 180 milions d’euros per a facilitar projectes d’inversió amb crèdits de fins a 5 milions d’euros i un tram bonificat del 20%.
A més, la línia ‘Inverteix empresa turística’ disposarà de 30 milions d’euros per a empreses turístiques i cadenes hoteleres, per a concedir crèdits de fins a 5 milions amb un tram bonificat del 20%; i la línia ‘Inverteix empresa industrial’ comptarà amb 20 milions amb trams no reembossables de fins al 10% per a inversions industrials.
Respecte a aquestes dues línies, ha assegurat que pretenen impulsar l’augment de la grandària de les empreses del teixit econòmic valencià conformat principalment per pimes i micropimes, amb l’objectiu de «millorar la tecnificació, la inversió en innovació, i que això contribuïsca també a una millora salarial».
Finalment, també ha anunciat la línia ‘Grans projectes estratègics’, dotada amb 40 milions d’euros i que admetrà operacions de crèdits subordinades amb la finalitat de facilitar la concentració empresarial en grans companyies, perquè tal com ha defensat «necessitem que la presència del capital de les nostres empreses estiga residenciada en la Comunitat Valenciana».