La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha presidit hui el Consell de Govern del Consorci *Hospitalari Provincial en el qual, entre altres assumptes, s’ha aprovat el Pla d’inversions del centre, que ascendeix a 4,7 milions d’euros als quals se sumen altres 4 milions d’euros procedents del Pla Inveat Del Ministeri de Sanitat per a l’adquisició de tecnologia avançada.
Del total de les inversions previstes per a enguany, 3,9 milions d’euros es destinaran a l’execució de les obres de l’edifici oncològic que van donar principi el mes d’octubre passat i albergaran un modern i confortable hospital de dia d’oncologia mèdica.
En la reunió, a la qual també ha assistit el president de la Diputació, José Martí, s’ha informat que la resta de les inversions previstes en el Pla es destinarà a l’adquisició d’equipament d’ús clínic, mobiliari i equips de processos de la informació.
A aquestes inversions se sumen les procedents del Pla Inveat, que inclou una dotació de prop de 4 milions en el Consorci, on s’ha previst la renovació d’un accelerador lineal de partícules, així com la incorporació d’un TAC de planificació de radioteràpia, un TAC de Radiodiagnòstic i una nova gammacambra per al servei de Medicina Nuclear.
El pla d’inversions inclourà, a més, el capital necessari per a dur a terme les obres d’adequació de les dependències en les quals s’instal·laran aquests equips. Així mateix estan en projecte altres obres de millora, ampliació i dignificació d’instal·lacions com les que afecten els serveis de farmàcia i radiofarmàcia.
«Tots aquests equips contribuiran, sens dubte, a la millora en el diagnòstic i tractament del càncer i convertiran al Provincial en un referent nacional en l’àmbit de l’oncologia», ha destacat la consellera Ana Barceló.
Increment del pressupost
En la reunió s’ha presentat el pressupost del Consorci per a enguany, que ascendeix a 104.737,365 euros, import que suposa un increment absolut de 4.424.865 euros, el 4,41% respecte al pressupost del passat exercici econòmic.
Per primera vegada aquest pressupost incorpora una partida de 600.000 euros per a fer front al pla de xoc i reduir les llistes d’espera. En aquest sentit, el director mèdic del centre, Juan José Sánchez, ha posat en relleu que la llista d’espera quirúrgica ha passat dels 145 dies a la fi de 2021 als 105 dies de l’actualitat.
El director gerent, Joaquín Sanchís, ha presentat l’informe sobre gestió econòmica dels mesos de gener i febrer, període que ha estat marcat per la pandèmia, la qual cosa ha motivat la continuació de contractacions de personal de reforç i l’adquisició de subministraments de material i d’equips de protecció adequats per a garantir l’atenció de pacients i la seguretat del personal.
Balanç activitat assistencial
En el Consell s’ha presentat un resum de la memòria d’activitat assistencial del passat any, en el qual s’ha registrat un notable increment de l’activitat en tots els serveis.
Destaquen les 4.970 intervencions quirúrgiques realitzades l’any passat, que suposen un 25,3% més que en 2020. Les tècniques intervencionistes s’han situat en 3.052, la qual cosa també reflecteix un augment del 23,1%.
S’han atés més de 145.000 consultes externes, un 5,85% més que l’any anterior. Cardiologia, Medicina Interna, Pneumologia, Pneumologia i Neurofisiologia són les especialitats que han registrat un major increment de visites.
En l’àrea de l’oncologia mèdica i radioteràpica s’han comptabilitzat quasi 45.000 consultes. S’han registrat 17.917 sessions de quimioteràpia, un 10,8% més, i els tractaments de radioteràpia aplicats han sigut 18.278.
Aprovació Plantilla
En el Consell s’ha informat de la conclusió, després dels informes favorables d’Hisenda i Sanitat, de l’expedient relatiu a la plantilla orgànica, que ja va ser aprovada en el Consell de Govern de juny de 2020 i que incorpora la denominació de llocs de treball derivada de l’homologació i equiparació amb la resta de les institucions sanitàries públiques de la Comunitat.
Convenis
S’ha aprovat, a més, un conveni de col·laboració amb l’oficina provincial de Creu Roja Espanyola que permetrà la teleassistència domiciliària a les persones que ocupen els dos habitatges tutelats del Consorci.
En la reunió, finalment, s’ha informat de convenis signats amb diverses universitats per a la realització de pràctiques en el Consorci i un altre amb la Universitat Jaume I en matèria d’investigació i transferència de coneixement entre totes dues institucions per a l’aplicació biomecànica en la valoració funcional i rehabilitació de mà i nina.