La Diputació de Castelló ha exposat hui en el Palau Provincial els cinc vectors principals d’actuació amb els quals impulsarà la seua primera Estratègia Provincial per a la Igualtat entre dones i homes, en un acte que ha comptat amb la presència del president, José Martí; la vicepresidenta i titular de l’àrea d’Igualtat, Patricia Puerta; el director territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Luis Gómez, diputades i diputats provincials; alcaldesses i alcaldes, i personal tècnic dels ajuntaments que han col·laborat en l’elaboració d’aquest document.
Els vectors citats versen sobre el suport als ajuntaments i a mancomunitats en la promoció de les polítiques igualtat en el territori; la promoció de la participació de les dones en tots els espais i a tots els nivells, la sostenibilitat de la vida; la promoció dels valors que permeten avançar cap a la igualtat, i l’erradicació de la violència de gènere i masclista.
Durant la seua intervenció, el president Martí ha recordat que en prendre possessió en 2019 l’equip de govern de la nova Diputació progressista va constituir l’àrea d’Igualtat «perquè actue com a agent facilitador dels canvis socials que són necessaris escometre per a la superació de les desigualtats de gènere i transitar cap a un futur millor a la nostra província». També ha assegurat que aquesta estratègia ajuda a construir «un futur més just, igualitari i respectuós». En la seua opinió, el document «servirà de guia perquè els ajuntaments i mancomunitats puguen desenvolupar la igualtat real en tot el territori».
Mirada feminista
Per part seua, la vicepresidenta Puerta ha posat de manifest que l’execució dels cinc vectors referits responen al compromís d’aquest govern de «donar a la seua gestió una mirada feminista i de drets humans». A més, ha catalogat a les institucions locals com a «idònies per a promoure polítiques d’igualtat a la província i construir un territori feminista, integrador, realista i plural».
Aquesta primera Estratègia Provincial s’ha elaborat a partir d’objectius d’impuls consensuats des dels serveis tècnics de l’entitat provincial en col·laboració amb el personal tècnic d’ajuntaments, agents d’igualtat, organitzacions expertes del feminisme i associacions de dones, que han participat en diverses jornades de recaptació d’idees i propostes.