El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la necessitat que les víctimes del terrorisme tinguen un reconeixement social visible que contribuïsca a «consolidar el relat de la veritat», de manera que la seua memòria romanga en la història.
Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en l’acte celebrat amb motiu del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme, en el qual s’ha modificat la denominació de l’estació ‘Facultats’ de Metrovalencia que passa a denominar-se ‘Facultats- Manuel Broseta‘.
També ha assegurat que actes simbòlics com el del canvi de denominació de l’estació de Metrovalencia constitueixen una eina fonamental en defensa de «la llibertat, la democràcia i de la societat del respecte a la qual aspirem».
Paral·lelament, el cap del Consell ha criticat l’actual desconeixement de l’etapa de la història en què es va patir el terrorisme d’ETA, tal com mostra l’informe «La memòria d’un país. Estudi sobre el coneixement de la història d’ETA a Espanya», elaborat per GAD3 en 2020, i ha assenyalat que com a «demòcrates» i com a «ciutadans decents» «no podem permetre que es confonguen víctimes i botxins».
En el transcurs de l’acte, ha insistit que la Comunitat Valenciana se sent «absolutament compromesa» amb les víctimes, els seus familiars i amics, i amb tota la societat valenciana, ja que aquest territori també va patir la «urpada» del terrorisme d’ETA, que va deixar trenta víctimes mortals, ha recordat.
Puig ha considerat que es tracta «d’un deure i una exigència per a qualsevol govern democràtic» explicar i evidenciar la història i el que ha significat aquest període.
Finalment, ha realitzat una defensa dels valors democràtics que sustenten la nostra societat, amb els quals ha assegurat «es podrà combatre l’espectre de la intolerància», en referència a l’atac de Rússia a Ucraïna, i ha lamentat que el fanatisme encara hui és un «virus» del qual ningú està vacunat.