El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la inauguració de la jornada sobre la ‘Digitalització de les destinacions turístiques’ en la qual els experts en intel·ligència turística aborden la importància de les eines tecnològiques per a potenciar la competitivitat en el sector.
La jornada sobre la ‘Digitalització de les destinacions turístiques’ està organitzada per Adestic, el clúster d’Empreses Innovadores per al Turisme de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb Turisme CV. En la inauguració, Colomer ha estat acompanyat pel president d’Adestic i CEO de Safety Global, Santiago Sanus, i el director de Campus ESIC València, Agustín Carrilero.
Colomer ha reiterat el compromís de *Turisme per la intel·ligència turística, “que ens permet anticipar i canviar el paradigma de gestió del model del turisme” i ha apostat per impulsar la transformació digital “a través dels valors”.
En aquest sentit, ha volgut destacar a més que “el turista prendrà la decisió en funció de les dades, i no voldrà tindre remordiments en triar el seu destí, voldrà que la seua experiència turística contribuïsca a la sostenibilitat”. A més, ha remarcat que és molt important la prescripció que es fa des de l’experiència. “És més important la prescripció d’un turista anònim que valora l’experiència viscuda, que moltes altres accions promocionals” ha incidit.
El titular de Turisme també ha recordat que la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) de la Comunitat Valenciana, impulsada per Turisme CV, compta ja amb 103 destins “enrolats en la transformació en clau d’intel·ligència turística”; al mateix temps que ha recalcat que a més els fons Next Generation “han elevat el turisme un escaló i generen espais d’oportunitat”.
Previsions per a l’estiu
Durant la jornada, Colomer ha assenyalat que tot sembla indicar que aquest estiu serà de “recuperació i de dinamisme”, encara que ha subratllat que “no significa que siga un motiu de celebració especial”, ja que enguany “venim d’un temps de moltes pèrdues en el sector” i ha reiterat que “l’estabilitat, la sostenibilitat i la desestacionalització” de l’activitat turística són les perspectives més importants.
També s’han facilitat dades de reserves facilitats per la plataforma d’intel·ligència turística ForwardKeys, integrada en Adestic. Així, la Comunitat Valenciana preveu recuperar el 94% de les arribades de turistes internacionals de 2019 al juliol i agost.
Segons la informació facilitada pel Cap d’Intel·ligència de Mercat en ForwardKeys, Juan Gómez García, la Comunitat preveu recuperar el 94% de les arribades de turistes internacionals de 2019 al juliol i agost. A més, la capacitat aèria programada, hui dia, per a vols internacionals a la Comunitat aquest estiu és de 2,2 milions de seients. Respecte als principals mercats d’origen quant a capacitat programada de les aerolínies, encapçalen la llista Regne Unit, França, Països Baixos, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Noruega, Suècia, Suïssa i Irlanda.
D’altra banda, les dades sobre les reserves anticipades per a arribades internacionals en els mesos de juliol i agost de 2022, indiquen que els cinc mercats amb un major creixement respecte a l’estiu de 2019 són Dinamarca, amb un 80% més, Bèlgica amb un 75%, Suècia amb un 61%, Alemanya amb un 46%, Noruega amb un 39%, Estats Unit amb un 19% i Països Baixos amb un 12%.
Perfil socioeconòmic alt i més dies d’estada
Respecte a la mena de turisme internacional, els indicadors parlen d’una millora del perfil socioeconòmic del turista i de l’increment del seu poder adquisitiu, ja que les reserves en cabina premium creixen un 43% respecte a 2019.
A més, els mateixos indicadors assenyalen que creixen les estades d’entre 6 i 13 nits, la qual cosa repercutirà positivament en l’estada mitjana. També creix la grandària dels grups, ja que els viatges en família i/o grups xicotets passen del 50% a 52% del total de les arribades, augmentant a més un 3% els viatges de grups de quatre persones.