Avui s’ha dut a terme l’acte simbòlic d’hissada de banderes a la platja Nord de Peníscola, la platja urbana de major extensió del municipi, amb més de cinc quilòmetres de badia i al voltant de mig milió de metres quadrats d’arenal.
Fins que finalitze la temporada de bany, ondejaran les banderes d’AENOR (ISO), la Q de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, la Qualitur que concedeix la Generalitat Valenciana, i la Blava, certificacions a les quals cal sumar la Sendera Blava pel recorregut dunar de Peñismar i la certificació de Centre Blau aconseguida pel Museu de la Mar.
A l’acte ha assistit l’alcalde, Andrés Martínez, junt amb la regidora de Turisme i Platges, Raquel París, i membres de la corporació; l’edil ha destacat “l’important esforç econòmic que realitza el consistori en matèria de neteja i manteniment, així com en la millora dels serveis de les platges, i en gestió de qualitat i mediambiental”.
Les platges urbanes compten amb servei de vigilància, salvament, punt accessible per al bany adaptat i serveis bàsics com ho són les dutxes i instal·lacions per a jocs infantils i la realització de diferents esports en l’arena.
Peníscola compta amb 36 guardons, un dels municipis espanyols amb major nombre de certificats, ja que als de la platja Nord se sumen els certificats d’Aenor de les normes ISO 9001 i 14001 de gestió de qualitat i gestió mediambiental amb els quals compten les 15 cales verges dins del terme municipal, situades en la zona litoral del Parc Natural de la Serra d’Irta.
Sendera Blava i Centre Blau
Peníscola compta, a més de la Bandera Blava a la Platja Nord, amb les certificacions d’ADEAC per al Museu de la Mar com a Centre Blau i per a la sendera mediambiental de Peñismar com a Sendera Blava. El Museu de la Mar compta amb una secció historicoarqueològica, una de pesca i una altra de fauna marina amb les quals s’homenatja la tradició marinera de la ciutat. La sendera de Peñismar té la catalogació de Sendera Blava com a element paisatgístic que contribueix a l’ús sostenible del litoral.