El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat que “la Generalitat impulsa el creixement d’empreses de nova creació en la Comunitat Valenciana i posa a la seua disposició una nova línia de finançament dotat amb 6 milions d’euros”.
“La Comunitat Valenciana és terra d’oportunitats, de gent emprenedora, per això a través de l’IVF posem a la disposició d’aquestes empreses una línia de finançament específic per a ‘startups‘, en la qual prioritzarem aquells projectes amb alt potencial d’innovació”, ha afegit.
“La nova línia de préstecs participatius – ha explicat – està dissenyada sobre la base de la coinversió amb inversors privats, per la qual cosa la Generalitat actua com a ens motor de nous projectes i aconsegueix a més impulsar la participació en ‘startups‘ valencianes d’altres inversors. Aquest nou producte és un exemple més dels avantatges de la col·laboració públic – privada”.
España ha realitzat aquestes declaracions durant l’obertura de la jornada “Oportunitats de finançament de la Generalitat per a startups” organitzada per l’Institut Valencià de *inances (IVF) en col·laboració amb Startup València, AlicanteTec i XarxaTec.
En aquest acte, en el qual també ha participat el director general de l’IVF, Manuel Illueca, s’han exposat tres casos d’èxit de ‘startups‘ valencianes que han rebut finançament a través de l’anterior línia de préstecs participatius, es tracta de les empreses CoCircular, PLC Space i Streamsloots.
Una Generalitat emprenedora
“És fonamental continuar avançant a consolidar-nos com una Generalitat emprenedora, dialogant i eficient, que sap estar al costat de les seues empreses”, ha recalcat Arcadi España, qui ha apuntat que amb la nova línia de préstecs participatius en coinversió, les ‘startups‘ amb seu social i establiment de producció en la Comunitat Valenciana poden accedir a préstecs de fins a 300.000 euros, a retornar en terminis de fins a 7 anys.
Aquests préstecs s’ofereixen en col·laboració amb intermediaris financers seleccionats a aquest efecte per l’IVF i acreditats per a això. Ells són els qui identifiquen, seleccionen i presenten davant l’IVF les inversions objecte de finançament.
“Es tracta d’unes condicions molt avantatjoses que no podrien obtindre les empreses en cas d’acudir a la banca privada. Aquesta és la raó de ser d’una entitat com l’IVF, arribar on la banca comercial no arriba i ajudar a empreses emergents al fet que puguen obrir-se camí”, ha explicat.
85 milions per a més de 200 empreses
Durant la seua intervenció, ha donat a conéixer els resultats dels instruments financers creats en el marc del Fons de Fons, que es nodreix de recursos del Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i que gestiona l’IVF, els quals han permés injectar un total de 85 milions d’euros a un total de 204 empreses de la Comunitat Valenciana.
«Aquestes línies són un exemple més de com els recursos europeus poden convertir-se en una important font de finançament. A més, cal tindre en compte que el finançament aportat pels instruments financers Feder comporta en tots els casos un cofinançament privat, de manera que cada euro invertit per l’IVF en aquestes línies ha suposat 2,6 euros d’inversió addicional, per la qual cosa els diners que realment ha arribat a les empreses ascendeix a 124 milions, ha assenyalat.