“El Partit Popular de la província de Castelló buscarà solucions a la situació de vulnerabilitat econòmica de les farmàcies rurals de la província”. Així ho ha afirmat la presidenta provincial, Marta Barrachina, després de la reunió mantinguda amb la presidenta de l’Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de Castelló, Rosa Arnau, per a abordar la situació d’un sector sanitari, el treball del qual ha sigut crucial durant la pandèmia de la Covid-19.
“El PP és conscient dels problemes econòmics i professionals de les farmàcies rurals, que en la seua gran majoria són a la nostra província”, indica. “Castelló és una província on la despoblació és un vertader problema”, subratlla. De fet, a la província hi ha al voltant de 300 farmàcies i més d’un centenar són farmàcia única en la seua localitat, tal com ha transmés la presidenta del Col·legi de Farmacèutics de Castelló durant la reunió.
«Les farmàcies són la primera baula de la cadena sanitària i, en moltes ocasions, és l’únic agent sanitari que té la població rural», explica la presidenta provincial del PP. Per això, «ens comprometem a treballar conjuntament amb el Col·legi de Farmacèutics en l’elaboració de propostes per a garantir la viabilitat de les farmàcies rurals com a agents vitals per a la lluita contra la despoblació», explica.
En línia amb les dificultats que es troben hui dia les farmàcies, la presidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló també ha exposat en la reunió les dificultats que pateixen davant el retard en el pagament de les quantitats degudes per la Conselleria de Sanitat. “No pot ser que a l’agost reben els diners en concepte de la resolució dels expedients de principi d’any”, subratlla Marta Barrachina. “Cal agilitzar la resolució dels expedients i buscar fórmules perquè les farmàcies no hagen de patir aquests retards en el pagament dels medicaments per part de la Conselleria de Sanitat perquè afecten directament la seua viabilitat, sobretot en el cas de les farmàcies rurals”, lamenta.
Un altre dels assumptes que ha traslladat la presidenta del Col·legi és la necessitat d’assumir noves competències a causa dels canvis socials i els continus avanços en l’atenció sociosanitària. «Els farmacèutics volen afegir noves competències assistencials i també relacionades amb la logística del medicament, la docència i la investigació. A més, pel que fa a l’atenció sanitària en farmàcia, aposten per contemplar l’atenció domiciliària a aquells pacients que per les seues característiques són a la seua casa amb dificultats en la seua mobilitat», exposa Marta Barrachina.
Així mateix, la presidenta popular considera que és essencial defensar el servei de dispensació col·laborativa en els medicaments d’àmbit hospitalari, un projecte del qual actualment es beneficien més de 1.500 pacients de la província de Castelló.
La presidenta ha assistit a la reunió junt amb les diputades María Ángeles Pallarés, Nieves García, i el diputat Vicent Sales. Per part del Col·legi de Farmacèutics de Castelló, a més de la seua presidenta, Rosa Arnau, han estat Jaime Marí, secretari, i Enrique Hueso, tresorer.