El Ple del Consell ha autoritzat la implantació de 45 nous ensenyaments universitàries oficials en les cinc universitats públiques valencianes i en quatre universitats privades per al pròxim curs 2022/2023.
En concret, les i els estudiants valencians comptaran per al curs 2022/23 amb 5 nous graus. L’oferta de màsters s’amplia en 35 i, finalment, l’oferta formativa oferirà 5 nous programes de doctorat. Per branques del coneixement, 5 títols corresponen a la Branca d’Arts i Humanitats, 11 títols a la Branca de Ciències Socials i Jurídiques, 7 títols a la Branca de Ciències, 12 títols a Ciències de la Salut i 10 títols a la Branca d’Arquitectura i Enginyeries.
Per part seua, en el curs 2022/23 se suprimeixen 21 titulacions, de les quals 4 pertanyen a estudis de grau, 12 a estudis de màster i 5 a programes de doctorat.
Per universitats, els nous estudis que s’impartiran a partir de l’any acadèmic 2022/2023 són els següents:
La Universitat de València (UV) implantarà el Màster Universitari en Virologia, adscrit a la Facultat de Ciències Biològiques.
La Universitat Politècnica de València (UPV) impartirà dos nous graus. D’una banda, el Grau en Gestió del Transport i la Logística en dos campus, en l’MTS d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports, i en el Centre Florida Universitària. D’altra banda, el Grau en Informàtica Industrial i Robòtica també en dos campus, el de la MTS d’Enginyeria Informàtica al Campus de Vera i a l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi.
A més, la UPV també afig a la seua oferta formativa el Màster Universitari en Ramaderia de Precisió, el Màster Universitari en Seguretat Nuclear i Protecció Radiològica, el Màster Universitari en Mecànica de Fluids Computacional, el Màster Universitari en Enginyeria Bioambiental i del Paisatge i el nou Màster Universitari en Incendis Forestals, Ciència i Gestió Integral, que impartirà conjuntament amb la Universitat de Lleida, la Universitat de Lleó i la Universitat de Vigo.
La UPV també afig dos nous programes de doctorat, el Programa de Doctorat en Ciència i Tecnologia Marina i Costanera i el Programa de Doctorat en Arquitectura, Patrimoni i Ciutat i que s’impartirà conjuntament amb la Universitat Politècnica de Cartagena.
Per part seua, la Universitat d’Alacant (UA) impartirà un nou Grau en Medicina, adscrit a la Facultat de Ciències de la Salut. També afig un nou Màster Universitari en Electroquímica, Ciència i Tecnologia, que impartirà conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Burgos, la Universitat de Còrdova, la Universitat de Múrcia, la Universitat de Sevilla i la Universitat Politècnica de Cartagena.
La UA també summa a la seua oferta un nou Programa de Doctorat en Nanociència i Nanotecnologia, que imparteix conjuntament amb la Universitat de Castella-la Manxa, la Universitat de la Llacuna i la Universitat de València.
La Universitat Jaume I de Castelló impartirà el pròxim curs un nou Grau en Bioquímica i Biologia Molecular adscrit a l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals amb dos nous màsters; el Màster Universitari en Infermeria d’Urgències, Emergències i Cures Crítiques, i el Màster Universitari Erasmus Mundus en Tecnologia Geoespacial i que impartirà conjuntament amb Universitats Nova de Lisboa i Westfalische Wilhelms–Universität de *Münster.
Finalment, la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) inclourà en la seua oferta formativa un nou Màster Universitari en Intervenció Social i Comunitària, adscrit a la Facultat de Medicina.
Per part seua, quatre universitats privades també amplien la seua oferta formativa.
La Universitat Cardenal Herrera-CEU oferirà a partir del curs 2022/23 el Màster Universitari en Tècniques Osteopàtiques de l’Aparell Locomotor adscrit a la Facultat de Ciències de la Salut d’Elx, a més del Programa de Doctorat en Enginyeria i Desenvolupament Tecnològic en Aplicacions Industrials, Biomèdiques i Computacions.
La Universitat Catòlica de València ofereix dos nous màsters, el Màster Universitari en Exercici Terapèutic en Rehabilitació de Lesions Neuro-Múscul-Esquelètiques, i el Màster Universitari en Biotecnologia Marina impartit conjuntament amb Rochell Université, Agricultural University of Athens, Universitatea Tehnica de Constructji Bucuresti, Klaipédos Universitetas i Sveučilište o Zadru.
La Universitat Internacional de València ofereix un nou Grau en Humanitats i 16 nous màsters. Entre els nous màsters destaquen el Màster Universitari en Psicologia General Sanitària, Màster Universitari en Enginyeria Informàtica, Màster Universitari en Traducció Editorial, Màster Universitari en Indústria 4.0, Màster Universitari en Bioinformàtica o el Màster Universitari en Comunicació i Màrqueting Polític.
Finalment, la Universitat Europea de València ofereix 6 nous màsters: Màster Universitari en Fisioteràpia Invasiva i Teràpia Manual, Màster Universitari en Tecnologia Educativa i Competències Digitals, Màster Universitari en Atenció precoç en el Context Educativa, Màster Universitari en Psicologia Infantil i Juvenil, Màster Universitari en Disseny Gràfic Digital i el Màster Universitari en Ensenyament d’Espanyol com a Llengua Estrangera; també afig un nou Doctorat en Innovació Socioeducativa, conjuntament amb la Universitat Europea de Madríd.
Quant als ensenyaments universitaris que ja no s’oferiran en el curs 2022/23, cal tindre en compte que moltes d’elles són titulacions del pla antic a extingir com a nou ingrés que només admeten matrícules d’estudiants per a finalització d’estudis i que ara tenen una nomenclatura diferent:
De la UV se suprimeix el Grau en Turisme adscrit a Florida Universitària, el Màster Universitari en Innovació i Desenvolupament de Projectes de Negoci i els doctorats en Psicologia i Psicopatologia Perinatal i Infantil, el Doctorat en Processos d’Envelliment i el Doctorat europeu en Mobilitat Humana.
La UPV suprimeix el Màster Universitari en Música, el Màster Universitari en Producció Animal, el Màster Universitari en Sensors per a Aplicacions Industrials, el Màster Universitari en Gestió de la Informació i el Màster Universitari Erasmus Mundus en Millora de Genètica Vegetal.
Per part seua, la UA suprimeix el Grau en Arquitectura, el Màster Universitari en Gestió i Restauració del Medi natural, el Màster Universitari en Anàlisi i Gestió d’Ecosistemes Mediterranis i el Màster Universitari en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària, així com el Programa de Doctorat en Turisme.
L’UJI suprimeix el Doctorat Europeu Conjunt Marie Sklodowska-Curie en Geoinformàtica i la UMH el Màster en Tècniques Avançades per a la Investigació i Producció en Fructicultora.
Quant a les universitats privades, la Universitat Cardenal Herrera-CEU suprimeix el Grau en Òptica i Optometria, la Universitat Catòlica de València el Grau en Gestió Economicofinancera i la Universitat Europea de València suprimeix el Màster Universitari en Arquitectura i el Màster Universitari en Tributació.