La Unitat d’Hemodinàmica de l’Hospital General de Castelló és pionera en la implantació d’una mena de pròtesis dirigida al tractament de l’angina de pit en pacients que presenten cardiopaties isquèmiques cròniques, i el primer centre sanitari de la Comunitat Valenciana a dur a terme aquest procediment intervencionista.
“Es tracta d’un dispositiu anomenat Reducer indicat en pacients amb cardiopatia isquèmica crònica en els quals no és possible la revascularització i en els quals el tractament farmacològic tampoc aconsegueix controlar l’angina”, indica el doctor David Tejada, responsable de la Unitat d’Hemodinàmica. “Gràcies a aquest implant, aquests pacients recuperen la seua qualitat de vida, ja que aquesta patologia pot arribar a presentar una gran limitació, per la qual cosa el dispositiu és un benefici per a la seua salut”, afegeix.
La intervenció es realitza en el quiròfan de Cardiologia Intervencionista i no precisa anestèsia general, per la qual cosa el pacient torna al seu domicili en les pròximes 12 hores. “És una operació menys complexa, que té una duració aproximada d’una hora i per la qual implantem aquest dispositiu per a augmentar la pressió en el si coronari, la qual cosa produeix una redistribució del flux arterial coronari en benefici de la circulació sanguínia i en la disminució de la isquèmia del múscul cardíac, contribuint així a reduir el dolor toràcic”, explica el doctor Tejada.
Amb la incorporació d’aquest procediment, la Unitat d’Hemodinàmica, adscrita al Servei de Cardiologia de l’Hospital General Universitari de Castelló, amplia la cartera de serveis en benefici de pacients amb angina refractària de tota la província, ja que es tracta d’una unitat de referència.