L’Institut Valencià de Cultura ha planificat per a aquesta temporada una variada oferta d’espectacles i activitats didàctiques dirigides als centres escolars. Els cinc espais de Cultura a les comarques de Castelló, com són el Teatre Principal, l’Auditori de Castelló, el Museu de Belles Arts, l’EACC i el Palau de Congressos de Peníscola, han dissenyat una programació que combina la música, el teatre, els tallers i les visites a les exposicions per a apropar a l’alumnat la cultura des de les seues etapes formatives.
El programa didàctic preveu fins a 38 espectacles i activitats que es desenvolupen al llarg de la temporada coincidint amb el curs escolar, i de les quals s’han reservat ja 10.000 places. Com a novetat d’aquesta temporada, el programa s’amplia als centres escolars de les comarques del nord amb la primera oferta d’activitats i espectacles al Palau de Congressos de Peníscola.
En aquest trimestre de tardor destaquen obres com el teatre d’objectes de ‘L’arbre de Teneré’ o l’espectacle de circ ‘Ambulant’ de la companyia La Fam, al Teatre Principal de Castelló. L’Auditori de Castelló acollirà espectacles com ‘Nana’ d’Èlia Casanova, que combina música, arts visuals i literatura; el teatre musical de ‘Tot esperant en Will’ d’Egos Teatre, o el concert de la vocalista angloespanyola Alondra Bentley.
El Palau de Congressos de Peníscola ofereix la primera programació escolar d’aquesta temporada 2022/2023 que ofereix ja a totes les escoles de les comarques del nord i la resta de Castelló. Aquest trimestre programa activitats com ‘Hi ha una sirena al meu saló’, de La Teta Calva, o l’espectacle de teatre, dansa i audiovisuals ‘Spoiler alert’, de La Lola Boreal.
El Museu de Belles Arts de Castelló, a banda d’organitzar visites per a l’alumnat, presenta activitats com el taller d’arts plàstiques i música ‘Llegir un quadre, mirar un àlbum’, ‘Com sona la ceràmica’ i d’altres en què la història és la protagonista, com ‘Prehistòrics tecnològics’ o ‘Història i històries’.
Per últim, l’Espai d’Art Contemporani de Castelló organitza visites específiques de les seues exposicions per a escoles adaptades a l’edat de l’alumnat o el taller ‘Pensat i fet’ de Mar Reykjavik.
Els centres escolars interessats en les activitats es poden posar en contacte amb l’IVC.