FSIE-CV, el sindicat majoritari en l’ensenyament concertat i un dels més representatius en el camp de l’ensenyament privat i atenció a la diversitat funcional en la Comunitat Valenciana, ha presentat hui els seus objectius a curt termini, demanant a la Conselleria d’Educació un compromís ferm perquè aquest curs 2022-2023 s’incrementen les plantilles dels centres concertats, es reduïsca la càrrega lectiva i es pose “punt final” als impagaments que any rere any pateixen els docents de la concertada.
Així mateix, ha sol·licitat a la Consellera Raquel Tamarit, que assegure la continuïtat de les escoles infantils d’iniciativa social i dels 5.000 llocs de treball que generen, en la seua majoria exercits per dones.
FSIE-CV ha traslladat a la Conselleria la necessitat d’assumir els compromisos signats en el curs 2007-2008 sobre la reducció de la càrrega lectiva dels centres concertats i “s’assega a negociar” les plantilles dels centres. “Necessitem seguretat, suport i respostes”.
Més professionals per centre
D’aquesta manera, per a poder «implantar el treball per àmbits, donar hores al coordinador de benestar i, en definitiva, ajustar el dia a dia de les aules a la nova llei educativa, és imprescindible dur a terme una reducció de la càrrega lectiva, que suposaria augmentar fins a un 10% més d’hores en pagament delegat en Primària i entre un 28 i un 30% en Secundària». En la pràctica això significaria entre un i tres professors més en els centres de Primària i entre 4 i 12 en Secundària, depenent el nombre de línies.
STOP impagaments
A més, ha volgut aprofitar l’inici de curs per a recordar a la Consellera “la necessitat d’acabar amb els impagaments i els retards en el pagament de les nòmines dels professionals que es generen en els primers mesos de cada curs escolar” i esperen que “l’anunciada ampliació de la plantilla de nòmines, que ja va sol·licitar en el seu moment juntament amb altres propostes per a agilitar les gestions del pagament delegat, ajude a acabar amb aquest problema».
FSIE s’ha referit d’aquesta manera als reiterats casos d’impagaments i endarreriments en la nòmina de docents i personal educatiu que va portar al sindicat a posar la situació en mans del Síndic de Greuges el curs passat, que va resoldre que Educació “ha de garantir” l’abonament de les nòmines als docents i acabar amb els impagaments i les demores “innecessàries”.
Així, ha assenyalat que “fa falta un punt final” perquè la situació “s’ha cronificat” al mateix temps que ha explicat que aquests impagaments afecten les noves contractacions i variacions de nòmina, com a triennis, complements i hores de Pla d’Atenció a la Millora.
Actualitzar els acords
FSIE-CV va presentar a la Conselleria al juliol un document sobre la implantació de la LOMLOE en els centres sostinguts amb fons públics, que proposava una sèrie d’accions com «la revisió de l’Ordre de Pagament Delegat, la negociació de les plantilles que permeta la reducció de la càrrega lectiva, homologació salarial, la recol·locació del professorat i l’actualització dels acords i addendes LOGSE per a adaptar-los a la nova Llei Educativa”.
Supervivència de les escoles infantils
Respecte a les escoles infantils, FSIE-CV ha reclamat que s’implanten mesures per a incrementar la partida pressupostària del Xec Escolar per al tram 0-2 anys per a garantir l’escolarització en aquest tram d’edat.
FSIE-CV ha assenyalat la necessitat d’afavorir l’escolarització dels menors d’aquesta edat, ja que la gratuïtat d’ensenyament en el nivell 2 anys està garantida en qualsevol centre d’educació privat o públic.