En l’equador de la campanya de l’Ajuntament de Sant Jordi perquè els veïns realitzen propostes per a fer uns pressupostos participatius, ja són mig centenar les iniciatives que s’han plantejat.
Cal recordar que l’Ajuntament ha habilitat dos canals per a fer-les arribar, correu electrònic i whatsapp. Han de ser nominals perquè cada iniciativa tinga un regidor responsable de recaptar la informació i tramitar-la en el cas que siga declarada d’interés general per als pressupostos de 2023.
L’alcalde s’ha mostrat molt content per “la implicació que estan demostrant els veïns i les veïnes del poble per a ajudar a redactar els millors pressupostos per a l’any 2023. De moment, les seues principals aportacions estan vinculades a millores en infraestructures, serveis, cultura i patrimoni, encara que hi ha iniciatives de tota mena de gran importància”.
Cal recordar que Sánchez va anunciar la seua voluntat de “poder plantejar un projecte de pressupostos molt ambiciós que podem elaborar junts, entre tots els veïns, gràcies al gran esforç que hem realitzat regidors i treballadors de l’Ajuntament per a ser eficaços en la gestió i disposar de més recursos econòmics”.
L’alcalde ha explicat que “des del primer dia que vaig assumir l’alcaldia de Sant Jordi en 2015, per a mi hi ha hagut dos prioritats: ser absolutament acurat a l’hora de gestionar els recursos públics. I fer-ho amb la màxima transparència, fent partícips a tots els veïns i rendint comptes de manera transparent. Per això, i aprofundint en aquestes dos premisses, hui mateix hem habilitat noves línies de comunicació perquè el pressupost de 2023 el puguem elaborar entre tots. Així, l’any que ve tindrem uns pressupostos participatius que haurem fet entre tots”.
Més diners per a invertir malgrat derogar taxes i baixar impostos
“Gràcies a la gestió econòmica que hem fet tots a l’Ajuntament de Sant Jordi, no sols hem pogut fer més que mai, sinó que, a més, hem aconseguit disposar de més recursos que mai per a continuar millorant les possibilitats que oferim tant als nostres veïns com a les persones i empreses que puguen estar interessades a plantejar el seu futur al nostre poble”, ha assegurat.
Aquest esforç de prevaldre l’eficàcia en la gestió l’equip de Govern, ha servit per a aconseguir derogar les taxes de clavegueram i fems, a més de reduir l’IBI al mínim legal. Però, malgrat això, ara disposa d’uns romanents de més de tres milions d’euros que permetran assumir projectes ambiciosos, “que Sant Jordi necessita per a continuar creixent, millorant els serveis i consolidant la població”.
Els requisits per a participar són ser major de 16 anys, estar empadronat a Sant Jordi, tindre idees per a millorar el poble i que siguen competència de l’Ajuntament.
El termini per a presentar propostes acaba el 15 de desembre. participacio@santjordi.es; whatsapp: 675 914 457.