La tercera edició del Bo Viatge, posat en marxa per Turisme Comunitat Valenciana el mes de gener passat i que estarà vigent al llarg d’aquest any 2023, acumula ja un total de 28.967 reserves per al primer semestre de l’any, amb 37.000 codis alliberats.
Segons el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “a finals de març es repartiran nous codis”, i ha recordat que “amb un pressupost de 15 milions d’euros, igual al del programa de 2022, espera beneficiar a prop de 150.000 persones”. La passada edició del Bo Viatge va registrar un total de 49.592 reserves amb 148.800 persones beneficiades.
El titular de Turisme ha subratllat que la Comunitat Valenciana «ha sigut pionera en la posada en marxa d’aquesta mena d’iniciatives, que en els seus tres anys de marxa ha collit resultats millor dels esperats».
En aquest sentit, ha declarat que “fins al moment, la inversió total ascendeix a 31,3 milions d’euros, amb un impacte econòmic en el sector turístic de més de 71,3 milions d’euros entre impacte directe i indirecte”. El que suposa que, “per cada euro invertit en el programa, aquest ha retornat a l’economia turística 2,28 euros”, ha matisat.
Es tracta d’un programa d’incentiu de la demanda interna de serveis turístics en períodes d’estacionalitat, dirigit a persones residents en la mateixa Comunitat Valenciana. En 2023 l’ajuda és del 60% del cost dels serveis turístics contractats, sense distinció d’estada curta o llarga, però sí amb una estada mínima de dues nits consecutives en el mateix allotjament, i fins a un màxim de 600 euros per ajuda concedida.
Previsió d’ocupació en Falles
En aquest context, Colomer ha volgut remarcar que la ciutat de València, que durant aquests dies celebra la seua festa gran, Les Falles, declarades Festes d’Interés Turístic Internacional i des de 2016, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, “és una de les deu destinacions més demandades pels usuaris del Bo Viatge, juntament amb Benidorm, Calp, Finestrat, Peníscola i Altea”.
Així mateix, ha subratllat que per a aquest cap de setmana, que comprén les nits del 17 i 18 de març, “la ciutat parteix amb una previsió d’ocupació del 86,5%, 3,5 punts percentuals superior a les de 2022”.
Respecte a l’ocupació hotelera de tota la setmana de Falles, del 13 al 19 de març, la previsió se situa en un 72,9%. A més, ha destacat la gran afluència de visitants procedents de Madrid per a gaudir de les Falles, a causa de “la bona connexió a través trens d’alta velocitat amb la ciutat de València i al fet que el 20 de març siga festiu en la Comunitat de Madrid”.
Cal destacar que el preu mitjà dels hotels de la ciutat del Túria durant el cap de setmana se situa en 266,65 euros.
Promoció de les Falles i La Magdalena
D’altra banda, Colomer ha volgut posar l’accent que “Turisme Comunitat Valenciana destina 80.000 euros en 2023 per a donar suport a la difusió i promoció de les Falles i La Magdalena”, dues de les grans festes de la Comunitat Valenciana que coincideixen enguany en el calendari.
En concret, Turisme assigna 40.000 euros a la ‘Federació de Falles Secció Especial’ i altres 40.000 euros a la ‘Federació Gestora de Gaiates’, per a donar suport a actuacions de màrqueting col·laboratiu.
A més, el departament que dirigeix Francesc Colomer ha llançat una campanya digital, a través del portal turístic i dels diferents perfils socials de Turisme Comunitat Valenciana, que difon les activitats i els actes més significatius de totes dues festes.
A través d’aquesta campanya, que contempla actuacions tant en el mercat autonòmic, nacional com a internacional, Turisme posa en relleu tot allò que es pot gaudir, tant a la ciutat de València com en la de Castelló de la Plana, i també facilita l’enllaç a les pàgines oficials de tots dos esdeveniments, a més d’interessants imatges i vídeos que resumeixen l’essència d’aquestes dues grans cites turístiques de la Comunitat.