L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) ha valorat de manera “molt positiva” la iniciativa del nou govern valencià dirigida a suprimir l’impost de successions i donacions. Així li ho han traslladat el president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, i la resta de membres del comité executiu al *president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i al conseller d’Agricultura, José Luis Aguirre, durant una reunió mantinguda hui al Palau.
Aguado considera “un encert el projecte de llei aprovat pel Consell que permetrà acabar amb l’anomenat ‘impost a la mort’, derivat del pagament per successions i donacions. És una reivindicació històrica del sector i ens alegrem que el nou govern s’haja posicionat de forma tan ràpida i contundent. Creiem que és beneficiosa per al conjunt de la societat, i sobretot en el camp on hi ha una falta de relleu generacional i urgeixen mesures dins de la Llei d’Estructures que afavorisquen la incorporació de joves i la concentració de xicotetes parcel·les en explotacions més competitives”.
El dirigent agrari ha destacat que “els productors estan travessant una situació límit i necessiten un Consell més sensible i resolutiu per a solucionar els problemes reals de la nostra agricultura”. En aquest sentit, ha recordat els punts més importants del ‘full de ruta’ que les organitzacions agràries i cooperatives valencianes tenen consensuada.
En el transcurs de la reunió AVA-ASAJA ha plantejat la modificació de la Llei de l’Horta de València, la qual fins al moment, sota el govern del *Botànic, ha establit totes les limitacions i obligacions de la normativa però, en canvi, no ha proporcionat la compensació promesa i adequada per a millorar la rendibilitat dels productors, que són els qui mantenen el paisatge, com tampoc ha posat en marxa encara una marca de qualitat que permeta diferenciar la producció cultivada en aquest paratge singular.
Així mateix, l’associació ha destacat la posada en marxa de mesures dirigides a adaptar al sector agrari a la digitalització mitjançant formació i assessorament i el reconeixement oficial de les organitzacions professionals agràries com a oficines col·laboradores en les tramitacions d’expedients. Finalment, ha compartit amb el nou Consell la necessitat d’afrontar el problema hídric a través d’un pacte d’Estat de l’aigua que contemple infraestructures per a optimitzar l’emmagatzematge i la distribució d’aquest recurs.