L’aeroport de Castelló ha vist reforçada l’activitat industrial, de la mà de la iniciativa privada, gràcies a la posada en marxa de les noves zones d’expansió.
Així ho ha exposat el director general de Costes, Ports i Aeroports de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, qui ha visitat les instal·lacions de l’empresa Ecube a l’aeroport, acompanyat pel gerent de la companyia, Raúl Pérez.
Martínez Mus ha destacat que l’activitat de desmantellament “constitueix un clar exponent d’economia circular, en la mesura en què possibilita la reutilització de materials clau de l’aeronau després de la seua retirada de la circulació”.
En aquest sentit, l’empresa ha desmuntat, de gener a juny, un total de 12 avions, la xifra més alta en un semestre des de la seua implantació a Castelló en 2019, afavorint la recuperació de més de 8.300 components per al seu retorn a la cadena de subministrament del sector de l’aviació.
D’altra banda, la companyia ha continuat prestant el servei d’estacionament de llarga duració i reactivació d’aeronaus.
El desenvolupament d’aquesta via de negoci s’ha vist afavorida per la posada en marxa per part d’Aerocas de la nova plataforma industrial, que abasta una superfície de més de 30.000 metres quadrats i que està destinada a activitats aeronàutiques d’índole industrial, com són el MRO (manteniment, reparació i revisió d’aeronaus) i el desmantellament d’avions.
La branca industrial genera llocs de treball directes en l’aeroport (en el cas d’Ecube, disposa d’una plantilla de 25 empleats), a més de propiciar activitat induïda en sectors com el del lloguer de maquinària i la logística. També genera beneficis per al sector turístic en l’àrea d’influència de l’aeroport, en la mesura en què genera estades hoteleres per a clients, pilots i empleats de la mateixa empresa.
L’activitat industrial aeronàutica és un dels eixos sobre els quals pivota l’estratègia de diversificació de l’aeroport de Castelló. Es tracta d’un sector caracteritzat per la seua especialització i alt valor afegit, per la qual cosa l’arribada empreses d’aquest àmbit implica una oportunitat per al territori.
Formació Professional
L’aeroport de Castelló acull diversos cicles de Formació Professional vinculats a l’aeronàutica, que afavoreixen l’ocupabilitat dels joves i constitueixen un factor de competitivitat per al mateix aeroport. En aquest sentit, alumnes d’aquests cicles realitzen pràctiques en les empreses que operen en la base castellonenca, com és el cas d’Ecube.