El Consell ha aprovat este dimarts l’acord marc per al subministrament de material sanitari destinat al monitoratge de glucosa i sistemes d’infusió d’insulina en pacients amb diabetis, segons ha informat la consellera d’Hisenda i portaveu, Ruth Merino, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern valencià.
Gràcies a este acord, la Conselleria de Sanitat duplicarà l’any que ve el nombre de persones que es beneficiaran de mesuradors de glucosa. En concret, en 2024 seran més de 30.000 persones amb diabetis tipus 1 i 2 les que accediran a estos dispositius, enfront de les més de 16.000 persones que s’han beneficiat en 2023.
El pressupost base per a l’adquisició d’estos productes sanitaris ascendeix a uns 85 milions d’euros, amb la possibilitat de modificar-lo fins a un 20% quan les necessitats reals diferisquen de les estimades inicialment.
La duració de l’acord serà de dos anys, que podran prorrogar-se altres dos anys més, i s’estima que estiga formalitzat durant el primer semestre de 2024.
Fins al moment, este sistema de monitoratge de glucosa estava indicat per a alguns grups de persones amb diabetis ‘mellitus’ tipus 2, en aquells casos que realitzen teràpia intensiva amb insulina (múltiples dosis diàries o amb bomba d’insulina) i requereixen almenys sis puncions digitals al dia per a l’automonitoratge de la glucosa en sang. A partir de 2024, està previst oferir esta prestació a la resta de persones amb diabetis tipus 2 en les quals estiga indicat.
Dotació per al sistema de dependència
D’altra banda, el Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge i l’Administració General de l’Estat que permet el desenvolupament del marc de cooperació interadministrativa per a l’actual exercici recollit en la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència.
Per a això, d’acord amb els criteris de repartiment establits en el marc de cooperació interadministrativa per a 2023, l’Administració General de l’Estat aporta una quantia de 62.571.202 euros. Per part seua, la Generalitat realitzarà una aportació econòmica pel mateix import, quantia que ja ve consignada en els seus pressupostos de despeses.
Este conveni té com a objectius fonamentals la disminució de les llistes d’espera, la millora de la qualitat dels serveis i la millora de les condicions laborals de les persones que treballen en el Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència.
Normes de qualitat en edificis
A més, en la sessió plenària s’ha donat llum verda a la modificació el Decret 80/2023, sobre les normes de disseny i qualitat en edificis, amb l’objectiu d’ampliar el termini de la seua entrada en vigor, que ara s’estableix per al 2 de febrer de 2025.
Des de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge es considera necessari ampliar el termini d’entrada en vigor del decret perquè els sectors professionals afectats puguen dur a terme les adaptacions necessàries per a la seua correcta aplicació o, si és el cas, perquè l’Administració adopte les mesures correctives o modificacions que considere necessàries.