Durant la setmana s’han projectat 15 curts seleccionats d’entre els quasi 500 rebuts
El públic ha atorgat a «Actos por partes» de Sergio Milà, el major reconeixement a través del seu vot, per este retrat el càncer que fuig del relat dramàtic
«Santi» de Mario Capetillo (Xile) s’ha fet amb el guardó a Millor Curt Inclusiu
Finalitzada la primera edició del Festival Internacional de Cinema Social de Peníscola, s’ha procedit a fer el lliurament dels diferents reconeixements als premiats.
El Premi a Millor Curtmetratge, entregat per l’alcalde, Andrés Martínez, ha sigut per a «París 70» de Dani Feixas, una història de cures, el relat d’un fill que cuida a la seua mare, que ha comptat amb el major suport del jurat. Ha recollit el premi Nacho Solís, guionista del curtmetratge, destacant la important trajectòria d’este curt i el seu particular homenatge als cuidadors i cuidadores de persones dependents.
El Premi del Públic, ha sigut entregat per la regidora de Cultura, Lidia Herrero, per a «Actos por partes», de Sergio Milà; una història que retrata el càncer des d’un punt de vista allunyat del relat dramàtic; ha recollit el premi Fran Ramos, director de fotografia del curtmetratge, destacant la importància del missatge del propi curt i també la temàtica social del conjunt del Festival.
El Premi Millor Curt inclusiu, entregat per Richard Campos, director del CEE Baix Maestrat, ha sigut per a «Santi» de Mario Capetillo (Xile) i ha recollit el premi el mateix director del curtmetratge.
Menció especial del Jurat per a «La Rampa» de Juan Fernando Parrilla.
El director del Festival, Sergi González, ha volgut destacar la gran participació en esta primera edició que ha comptat amb la recepció de quasi 500 curtmetratges procedents de més de 40 països, centrats en la temàtica social. D’ells es va seleccionar un total de 15 per a la seua projecció durant esta cita cultural que ha acollit Peníscola al llarg d’esta setmana i que ha inclòs també sessions matinals per a escolars.
El cinema com a eina de conscienciació i transformació social
Esta nova cita cultural a la Ciutat en la Mar està enfocada en la temàtica social, «la qual cosa la converteix en una proposta especial i compromesa amb la visibilització de la diversitat funcional i moltes altres qüestions de caràcter social que necessiten altaveu necessari de la cultura», ha afirmat l’alcalde.
Col·laboració especial del CEE Baix Maestrat
Els alumnes i alumnes del Col·legi d’Educació Especial Baix Maestrat, que van assistir a la sessió matinal prevista per a escolars, han col·laborat molt estretament amb l’organització del Festival per a convidar a la participació i assistència de públic a les projeccions. A més, els mateixos alumnes i alumnes han oferit un cocktail als assistents a la gala.