La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats a partir d’este cap de setmana i oferix este estiu una renovada oferta en la qual l’espai és protagonista amb noves exposicions en el Museu de les Ciències i una programació especial de planetaris en l’Hemisfèric.
‘Les Nocturnes d’estiu’, que comencen este dijous 20 de juny a les 19 hores, se celebraran fins al 5 de setembre els dimarts i dijous a les 20 hores. Són sessions narrades en directe en les quals s’explica al públic el que apareix en la pantalla, especialment les constel·lacions més representatives d’esta època de l’any i les línies invisibles que conten històries mitològiques. Nebuloses, cúmuls estel·lars i restes d’estreles moribundes, Saturn i els anells més famosos de l’univers o algunes de les llunes més estranyes del sistema solar es mostren gràcies al sistema de projecció de l’Hemisfèric.
En l’oferta de planetaris, destaca també ‘Astromenuts’ dirigit a públic familiar i que se celebra els primers diumenges de mes a les 12.00 hores, és a dir, hi ha planetari infantil els dies 7 de juliol, 4 d’agost i 1 de setembre. Amb este espectacle en directe els més xicotets, de 3 a 6 anys, s’inicien en les ciències de l’espai i descobrixen el món que els envolta a través de divertits dibuixos, històries i animacions.
A més, a partir del 10 de juliol, la cartellera de l’Hemisfèric incorpora el planetari musical en format Fulldome 2D ‘Pink Floyd: The Dark Side of the Moon’, dissenyat per la llegendària banda de música britànica. Amb l’ajuda de la tecnologia moderna, l’espectacle combina imatges impressionants del cosmos amb la música del famós àlbum. ‘Pink Floyd: The Dark Side of the Moon’ és un planetari sense narració en el qual la música acompanya a les imatges de la Lluna, de l’espai, l’Estació Espacial Internacional i imatges tipus làser en moviment, a més d’altres espectaculars propostes.
Entre les novetats de l’Hemisfèric, destaca també ‘Aurores. Llums del nord’, que permet contemplar a pantalla completa fulldome este sorprenent espectacle d’intensa llum i conéixer en què consistix en realitat i quin és el secret darrere dels colors aurorals. L’oferta de l’Hemisfèric inclou a més les pel·lícules ‘Animal Kingdom’ i ‘Oceans’ en format fulldome 2D, ‘L’escull encantat: Kaluoka’hina 3D’ i ‘Caminant entre dinosaures. Planeta prehistòric 3D’, les pel·lícules IMAX ‘Amazon Adventure’ i ‘Secrets of the Universe’.
Com ser astronauta en el Museu de les Ciències
El Museu de les Ciències, que obri de 10 a 21 hores del 22 de juny al 8 de setembre, presenta este estiu tres noves exposicions dedicades a l’Espai: ‘La Lluna a l’abast de les teues mans’, ‘Mediterranea’ i ‘Up to Space. Missió espacial’ que complementen a les que ja oferia el *Museu sobre el planeta Mart i l’exploració espacial ‘Gravetat Zero’. A més, s’amplien sessions dels tallers científics i diverses activitats.
La nova exposició «Up to Space. Missió Espacial» convida a viure tota una aventura espacial. El públic coneix com és la vida dels astronautes a través de nombrosos dispositius interactius, realitat virtual i objectes originals. El visitant posa a prova les seues habilitats com conduir des de la Terra un vehicle lunar o simular com són els salts sobre la Lluna amb la seua gravetat reduïda suspesa d’un arnés i amb ulleres de realitat virtual.
La mostra ‘La Lluna a l’abast de les teues mans’ proposa un recorregut per l’únic satèl·lit de la Terra des de les primeres observacions fins a les noves missions espacials *Artemis que apunten cap a ella. A més, l’exposició ‘Mediterranea’ mostra el Mediterrani de hui i d’ahir a través d’imatges obtingudes de la tecnologia espacial més avançada disponible.
Entre altres propostes, també en el Museu de les Ciències els visitants poden assistir al ‘Teatre de la Ciència’, que oferix dos espectacles: el musical científic ‘Ramona i Cajal. El secret del Museu’ i ‘Alt Voltatge’, entorn del fenomen de l’electricitat. Els tallers d’experiments en directe ‘La Ciència a escena’ se celebren a més en diverses sessions al llarg del dia fins al 29 de setembre.
Escultures a l’aire lliure
La Ciutat de les Arts i les Ciències acull la primera exposició pública d’escultures de l’artista Pablo Atchugarry realitzada a Espanya i que pot visitar-se en els exteriors del complex en un recorregut de lliure accés. ‘*Atchugarry. Cap al futur’ proposa un diàleg entre l’arquitectura i les mateixes escultures.
Les peces se situen des del *Museu dels *Ciències fins al Palau de les Arts passant per l’Hemisfèric. ‘Atchugarry. Cap al futur’ està composta per ‘Harmonia’, ‘Energia coralina’, ‘Temps de viure’realitzades en marbre de *Carrara, les escultures en bronze ‘La flor’, ‘Estrella de llum’, ‘Viatge cap als somnis’ i ‘Cap al futur’ feta en acer.