La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, destaca la sensibilitat i agilitat del Consell de Carlos Mazón en destinar 1,4 milions d’euros per a garantir el proveïment d’aigua a les explotacions ramaderes davant la situació de sequera.
Un anunci realitzat este divendres per part del conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, qui s’ha traslladat al municipi d’Ares del Maestrat i, al costat de la presidenta de la Diputació de Castelló, ha explicat que la inversió que realitzarà la Generalitat Valenciana permetrà ajudar a 200 explotacions ramaderes de la província de Castelló i, a través del subministrament mitjançant cisternes d’aigua, es pretén evitar el sacrifici massiu de bestiar.
En els últims, la Conselleria d’Agricultura ha procedit a l’enviament d’emergència amb 15 camions cisterna i, vist els bons resultats obtinguts, s’ha anunciat esta nova inversió d’1,4 milions d’euros que permetrà atendre més explotacions no sols de la província de Castelló sinó també de la província d’Alacant i València.
“És una ajuda molt important per a garantir la supervivència de la nostra ramaderia en règim extensiu i semiextensiu i l’adequat estat sanitari i de benestar d’un sector primari vital a la nostra província”, ha afirmat la màxima representant de la institució provincial. A més de les explotacions ramaderes de la província de Castelló, la inversió anunciada per part del Consell també repercutirà en benefici de 60 explotacions ramaderes de València i 15 d’Alacant.
Després de l’anunci realitzat, es procedirà a localitzar els punts des d’on es pot obtindre l’aigua de qualitat suficient gràcies a la col·laboració i els acords amb les comunitats de regants, prèvia autorització de la confederació hidrogràfica, per a poder realitzar les càrregues d’aigua. En este sentit, es garantirà l’accessibilitat de la ubicació, la capacitat del dipòsit, el consum previst i determinar si el servici pot ser puntual o ha d’instaurar-se un periòdic de subministrament d’aigua a l’explotació.
“Que ploga no depén de les administracions, però respondre de manera àgil, ràpida i efectiva davant les necessitats sí, i ací sempre trobaran a la Diputació de Castelló i a la Generalitat”, ha subratllat la dirigent provincial. Sobre este tema, a més de les mesures anunciades des de les administracions provincial i autonòmica per fer front i mitigar les greus conseqüències per la sequera, des de totes dos institucions reivindiquen l’arribada d’ajudes des del Govern d’Espanya. “La institució provincial treballa amb la Generalitat Valenciana perquè la col·laboració entre totes dos administracions siga la més beneficiosa per als castellonencs i dotar als 135 municipis de la província de les infraestructures i serveis que mereixen; però esta col·laboració serà més efectiva i eficaç si actua el Govern d’Espanya”.