El servei de control de mosquits de la Diputació de Castelló ha intensificat les labors de vigilància i tractament aquesta setmana després del pas de la DANA, que ha deixat importants acumulats al llarg de la província. Les actuacions s’han reforçat, sobretot, en les zones inundables i de marjaleria litorals de la província, tal com ha informat el diputat responsable de l’àrea, José María Andrés.
L’objectiu de la intensificació del pla de prevenció per part del servei de control de mosquits de la Diputació Provincial de Castelló és previndre que els estats larvaris que puguen sorgir en les noves embassades arriben a desenvolupar-se fins a l’estat d’adult. Per això, “es fa una minuciosa inspecció d’aquelles zones crítiques catalogades i, si s’observa la presència de larves de mosquit, es duen a terme els pertinents tractaments larvicides”, ha explicat el diputat José María Andrés.
“Els tractaments consistixen en l’aplicació de larvicides biològics sobre la base de Bacillus thuringiensis, amb una alta eficàcia i especificitat en el control de les poblacions de mosquit, sent innòcua per a la resta de fauna”, ha afegit.
«La constant inspecció que es duu a terme des del servei prestat per la Diputació és fonamental per a detectar els primers estats larvaris dels mosquits en les acumulacions d’aigua monitorades, permetent iniciar quan abans els tractaments, aconseguint així una major eficàcia d’aquests», indica Andrés.
Els tractaments larvicides aplicats es basen en l’ús d’un larvicida biològic que únicament afecta a les larves de mosquit i de mosca negra, mostrant una alta efectivitat de mortalitat en les seues poblacions. D’aquesta manera, el diputat de Medi Natural ha posat en valor «el treball i esforç que està duent a terme tot el servei de control de plagues per a controlar i frenar les primeres fases larvàries de mosquits».
El control integrat reunix diferents tècniques i mètodes amb l’objectiu de controlar la dinàmica de les poblacions larvàries abans que es convertisquen en plaga. Sobre aquest tema, José María Andrés ha manifestat que «la participació ciutadana és una arma fonamental en la lluita contra la propagació dels mosquits» i ha insistit dient que, en la lluita contra els mosquits, cal anar tots de la mà i és per això que «la col·laboració entre administracions és essencial perquè eixa lluita siga més eficaç i efectiva».