La portaveu d’Educació del Grup Popular en les Corts, Beatriz Gascó, ha destacat que “el Consell de Carlos Mazón prioritza a l’alumnat amb necessitats educatives especials” i ha assenyalat també “l’aposta per la cura de la salut mental a les aules”.
Gascó ha ressenyat la importància de treballar en les necessitats educatives especials “perquè de la seua detecció dependrà la qualitat de l’educació d’este alumnat i tot el seu desenrotllament escolar”. En este punt ha avançat que “per a este curs hi haurà un increment de 40 aules UECO en centres ordinaris. Estes aules són fonamentals per a poder atendre en les millors condicions a estudiants amb necessitats educatives específiques i és la millor manera de tindre una inclusió de qualitat”.
La diputada ha posat en valor que “este serà el major augment d’esta mena d’aules en els últims anys. Calia fer este esforç i el conseller Rovira el tenia clar perquè és la millor manera de fomentar la inclusió en els centres ordinaris garantint la qualitat, la igualtat d’oportunitats i l’accessibilitat universal a l’educació”.
També ha indicat que “s’incrementaran el nombre d’especialistes en els centres dedicats a tractar amb l’alumnat amb necessitats educatives especials”, ja que “des del Consell s’és conscient que una bona detecció i un bon acompanyament suposarà una millora significativa en la trajectòria escolar d’este alumnat”.
“Una altra de les novetats és que la Llei de la Llibertat Educativa anteposa les característiques individuals de l’alumnat per damunt de models lingüístics”, ha remarcat, permetent que els estudiants trien la llengua de la seua preferència, independentment del model lingüístic del centre.
Quant a l’alumnat amb dislèxia, Gascó ha recordat que “hi haurà una adaptació en les proves de l’EBAU perquè això els generava molts problemes a este perfil d’alumnat fent que tingueren menys oportunitats i esta és una altra de les novetats que ha introduït la Conselleria d’Educació”.
Salut mental
“Una altra de les prioritats del president Mazón i la Conselleria d’Educació ha sigut la salut mental, era un problema que calia afrontar amb valentia i recursos, per això, en este pròxim curs escolar ja es posaran en marxa 22 unitats de salut mental en els centres educatius que comptaran amb 56 professionals de la psicologia”, ha subratllat Gascó.
En relació a este assumpte, la portaveu d’Educació del GPP ha assenyalat que “hem passat d’un programa experimental amb una única unitat d’atenció a tot el sistema educatiu a tindre 22 en el primer any de la seua implantació; de no donar-li gens d’importància amb el *Botànic a començar amb un programa pioner a nivell nacional, demostrant, una vegada més, que el Consell de Carlos Mazón complix”.
Per a concloure, ha apuntat que la modificació del Decret de Convivència “era una cosa que calia solucionar perquè el del Botànic va generar molts problemes i és un altre dels punts en què s’està treballant per a reconéixer l’autoritat del professorat i introduir altres millores significatives que doten de major qualitat psicològica als centres”.