La Diputació de Castelló impulsa una plataforma d’administració electrònica que facilite a ajuntaments de la província amb menys de 20.000 habitants l’adopció d’un sistema de tramitació administrativa eficient. “L’objectiu és continuar avançant en la modernització de les administracions, millorar els serveis públics, reforçar els processos democràtics i donar suport a les polítiques públiques”.
Així ho ha explicat el diputat d’Informàtica, Sergio Toledo, qui ha indicat que “pretenem proporcionar als nostres ajuntaments, especialment als més xicotets, que són els que més dificultats tenen a l’hora de comptar amb estos serveis, les ferramentes necessàries per a aplicar les noves tecnologies als seus recursos administratius”.
Pel que, amb eixe objectiu, la institució provincial ha tret a licitació la contractació del subministrament de la plataforma d’administració electrònica, així com la migració de les dades actuals, integració amb altres components i serveis, implantació i el seu manteniment posterior per procediment obert subjecte a regulació harmonitzada i licitació electrònica.
Esta plataforma de tramitació electrònica pretén agilitzar els procediments administratius interns per a millorar l’atenció a la ciutadania i que les entitats locals “guanyen en transparència i agilitat” en tramitar processos administratius amb empreses i particulars a través de la seu electrònica amb “les màximes garanties jurídiques”, ha assenyalat el diputat.
En este sentit, ha posat l’accent que “esta plataforma representa el compromís de la Diputació de Castelló per la comunicació acostant l’administració a la ciutadania i facilitant també la relació electrònica entre les administracions”. “Des de l’equip de govern provincial volem que, tant l’administració provincial, com els ajuntaments i mancomunitats de la nostra província estiguem a l’avantguarda de la prestació de serveis en esta matèria”.
La contractació de la plataforma d’administració electrònica per a la Diputació Provincial, ajuntaments de municipis de la província de menys de 20.000 habitants, mancomunitats i entitats locals menors de la província té un valor estimat de 5.862.969,16 euros. La duració del contracte serà d’un any, amb possibilitat de pròrroga, per un màxim d’altres quatre anys.
Un dels aspectes més importants a l’hora de valorar l’objecte del contracte, tal com ha assenyalat el diputat provincial, és la seguretat. “L’objectiu és millorar els nivells de seguretat, per tant, es tindrà en compte que els licitadors compten amb un Centre d’operacions de seguretat integrat en la Xarxa Nacional SOC que coordina el Centre Criptològic Nacional”, ha explicat.
A més, es tindrà en compte la possibilitat de realitzar firmes electròniques en el núvol que permeta als empleats públics firmar documents des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Això agilitza els processos burocràtics, reduïx temps d’espera i augmenta l’eficiència operativa.
“La traçabilitat de les firmes electròniques i els segells d’orgue permet auditories més transparents i eficients. Això facilita la supervisió i el control intern, millorant la rendició de comptes i la transparència en els processos administratius”, ha ressaltat el diputat d’Informàtica, qui ha insistit en “la necessitat d’adaptar-se a futures innovacions tecnològiques i canvis normatius”.
“Volem que la plataforma siga útil i eficient al llarg del temps, evitant l’obsolescència i la necessitat de costosos reemplaçaments, que tinga bona capacitat d’analitzar i explorar dades, ja que això ajuda a millorar la transparència i la rendició de comptes, aspectes crítics per a les entitats públiques”, ha conclòs.