La Regidoria d’Urbanisme ha posat en marxa un procediment per a regularitzar vivendes construïdes en sòl no urbanitzable que no disposen de llicència, amb l’objectiu de garantir la seguretat jurídica dels propietaris i reduir l’impacte mediambiental. Aquesta mesura, emparada pel Decret Legislatiu 1/2021 de la Generalitat Valenciana, afecta les vivendes construïdes abans de 2014.
L’Ajuntament de Benicarló vol donar un impuls a la regularització de vivendes construïdes en sòl no urbanitzable i ha activat un procediment perquè els propietaris d’aquestes vivendes que no disposen de llicència puguen legalitzar la seua situació.
Així ho ha anunciat el primer tinent d’Alcaldia i regidor d’Urbanisme, Juan Pascual Sorlí, que ha explicat que «volem solucionar una problemàtica que afecta moltes vivendes del nostre municipi que, pel fet de no estar legalitzades i no disposar dels serveis corresponents, sovint poden ocasionar contaminació de les aigües subterrànies o altres impactes mediambientals».
Sorlí ha recordat que «aquesta mesura s’emmarca en el Decret Legislatiu 1/2021 de la Generalitat Valenciana, que permet la legalització d’aquestes vivendes amb l’objectiu de garantir la seguretat i la sostenibilitat ambiental» i ha detallat que les persones interessades a regularitzar la seua vivenda hauran de presentar una sol·licitud a l’Ajuntament amb tota la informació detallada de la seua propietat.
«Si veiem que es presenten moltes sol·licituds, facilitarem models comuns per tal d’agilitzar el tràmit», ha indicat el regidor, que també ha subratllat la disposició del Departament d’Urbanisme per assessorar els ciutadans en tot el procés.
Una vegada es revisen les sol·licituds amb la informació detallada de cada vivenda, el personal tècnic de l’Ajuntament indicarà les actuacions necessàries per a poder legalitzar l’habitatge.
Segons Juan Pascual Sorlí, els costos podrien oscil·lar al voltant dels 10.000 euros, en funció de cada vivenda i depenent de si s’han d’instal·lar depuradores homologades, sistemes de subministrament d’aigua potable o altres requisits, a més del projecte de legalització que haurà d’elaborar un tècnic qualificat. «En realitat —ha insistit el regidor—, aquesta despesa s’ha de contemplar com una inversió, ja que no només aporta seguretat jurídica als propietaris, sinó que també revaloritza les seues vivendes».
En aquest sentit, el regidor ha subratllat que «amb la regularització de les vivendes no només guanyaran els propietaris, sinó el conjunt del nostre municipi, perquè permetrà reduir l’impacte ambiental i garantir un creixement urbanístic sostenible».
Aquest procediment està disponible per a aquelles construïdes abans del 2014, que són la gran majoria de les que es troben en aquesta situació a Benicarló.
Informació: Ajuntament de Benicarló.