Amb seu a l’hospital La Magdalena, “torna a obrir amb millors condicions, major dotació de personal i millor servici” en disposar d’una plantilla de 20 professionals conformada amb 6 metges coordinadors, 6 infermers i 8 locutors
Subratlla que la reobertura del CICU posa de manifest el compromís del Consell “per la vertebració i la millor atenció sanitària des de la proximitat” i incidix en què la centralització del servici “mai va haver de produir-se”
Avança que les obres d’ampliació de l’Hospital La Magdalena amb un import superior als dos milions d’euros “s’iniciaran el mes vinent i suposaran un increment de 28 llits”
La reobertura dels CICU provincials compten amb una inversió de més de 2,4 milions d’euros per a la creació de noves places, les obres d’adequació i dotació de material
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha ressaltat que l’obertura del CICU a la província de Castelló “ja està en marxa i posa de manifest el compromís del Consell “per la vertebració i la millor atenció sanitària des de la proximitat”.
Així ho ha traslladat durant la seua visita al CICU de Castelló amb seu a l’hospital de La Magdalena, on el president ha estat acompanyat pel conseller d’Emergències i Interior, Juan Carlos Valderrama, el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco i la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina.
Carlos Mazón ha explicat que el CICU de Castelló “torna a obrir amb millors condicions, major dotació de personal i millor servici per als ciutadans de la província”.
Este centre compta amb un increment de dotació de personal i gana en competències respecte a les quals tenia prèviament a la centralització realitzada per l’anterior Consell.
En concret, la plantilla està conformada per 20 professionals, enfront dels 12 de l’etapa anterior, amb 6 metges coordinadors, 6 infermers i infermeres i huit locutors. D’esta manera, s’amplien les funcions assistencials del CICU en disposar d’un equip d’infermeria que s’encarrega de gestionar consultes sanitàries i de revisar i coordinar determinats tipus d’urgències. Una prestació que abans de la centralització únicament es feia des de València.
El cap del Consell ha posat en valor la recuperació del CICU “per oferir major i millor seguretat en atenció sanitària”, al mateix temps que ha qualificat la centralització d’este servici com “una retallada sanitària que mai va haver de produir-se per alentir la capacitat de resposta davant les emergències sanitàries”.
Carlos Mazón ha agraït l’esforç de la Conselleria de Sanitat per a la recuperació dels CICU provincials a Alacant i Castelló i ha remarcat que la seua posada en marxa “no sols ha sigut un compromís institucional sinó també personal” de totes les administracions implicades.
Les obres d’ampliació de l’Hospital La Magdalena s’iniciaran el mes vinent
En declaracions als mitjans de comunicació, Carlos Mazón ha avançat que les obres d’ampliació de l’Hospital La Magdalena “tan desitjades i tant de temps esperades a la província s’iniciaran el mes vinent amb un import superior als dos milions d’euros i suposarà un increment de 28 llits”.
Més de 2,4 milions d’inversió per a recuperar el CICU de Castelló i Alacant
El retorn del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències a Castelló i Alacant és un compromís del president de la Generalitat que compta amb una inversió de més de 2,4 milions d’euros.
En global, amb la recuperació dels CICU de Castelló i Alacant s’han creat 44 noves places, per la qual cosa es passa de les 112 existents fins ara a 156, la qual cosa suposa un increment del 40% de la plantilla.
Des de l’1 de gener al 30 d’octubre de 2024, s’han atés 574.237 crides en el CICU de la Comunitat Valenciana, amb una mitjana diària de 1.883. D’elles, 68.761 són relatives a la província de Castelló, 217.052 a la d’Alacant i 288.424 a la província de València.
Informació i foto: Generalitat Valenciana.