El conseller assenyala que reduir els dies per a poder pescar de 133 a només 27 condemna al sector a la seua desaparició i suposaria l’amarrament definitiu de 61 vaixells d’arrossegament de la província de Castelló i finalment la totalitat dels 156 vaixells
Advertix que esta iniciativa suposarà la pèrdua de 600 ocupacions directes a la província
Comunitat Valenciana, Andalusia, Balears, Catalunya i Múrcia han sol·licitat de manera conjunta al nou Comissari Europeu de Pesca i Oceans, Costas Kadis, que es reconsidere esta mesura
El conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, ha afirmat que la decisió de la Unió Europea de reduir els dies de pesca “és un atac directe a les famílies i a l’economia de Castelló.”
Barrachina ha mostrat la seua preocupació i rebuig davant la decisió de la UE de reduir dràsticament els dies de pesca permés de 133 a tan sols 27, durant la trobada que ha mantingut, juntament amb la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, amb representants de diverses confraries de pescadors i alcaldes dels municipis afectats per esta mesura.
Barrachina ha qualificat la decisió com «una imposició arbitrària que no té en compte la realitat socioeconòmica de la nostra flota pesquera».
«Esta decisió condemna al sector pesquer de Castelló, ja que suposarà l’amarrament immediat dels 61 vaixells d’arrossegament i finalment la totalitat dels 156 vaixells, a una situació insostenible, i ho fa sense alternatives viables ni compensacions adequades», ha assenyalat. A més, esta iniciativa significarà la pèrdua de 600 ocupacions directes a la província.
Esta proposta es debatrà dilluns vinent a Brussel·les en el Consell d’Agricultura i Pesca, i Barrachina ha estimat que la mesura suposaria l’amarrament definitiu dels 201 vaixells d’arrossegament que pesquen en la Comunitat Valenciana.
El conseller ha afirmat que esta mesura “afecta no sols als pescadors, sinó també al teixit social i econòmic dels municipis costaners, ja que posa en risc l’ús de centenars de persones, la continuïtat de les nostres confraries i la tradició pesquera que ha sostingut a moltes famílies durant generacions.”
«El sector pesquer ha demostrat la seua disposició a adaptar-se i col·laborar per a protegir les nostres mars. Però estes restriccions, imposades sense diàleg ni alternatives, només generen desesperació i abandó, un colp letal per al sector,” ha afegit el conseller.
Finalment, durant la trobada el conseller ha traslladat el contingut de la missiva que van consensuar juntament amb Andalusia, Balears, Catalunya i Múrcia, al nou Comissari Europeu de Pesca i Oceans, Costas Kadis, sol·licitant-li encaridament que reconsidere la proposta de l’anterior Comissió Europea sobre les possibilitats de pesca al Mediterrani i la mar Negra.
Informació i foto: Conselleria d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca.