En esta trobada els representants del sector pesquer espanyol han pogut explicar al comissari Kadis l’impacte negatiu que suposarà una retallada injustificada de dies de pesca per a 2025
L’eurodiputada del PP, Carmen Crespo, ha participat en la reunió que, de manera prèvia a la decisió del Consell de Ministres d’Agricultura i Pesca, Agrifish, ha facilitat el Comissari de Pesca i Oceans de la Unió Europea, Kostas Kadis als representants del sector pesquer de la flota del Mediterrani.
A esta trobada de treball acudien el president i vicepresident de la Federació Nacional de Confraries de Pescadors; José Basilio Otero Rodríguez i Manuel Fernández, el vicepresident i secretari general de la Confederació Espanyola de Pesca (CEPESCA) José María Gallart i Javier *Garat Pérez, així com el president de la Federació de Confraries de Barcelona, Antonio Mazoa.
Al llarg de la reunió els representants han tingut l’oportunitat d’explicar al Comissari l’impacte negatiu que suposarà per al sector pesquer la retallada abrupta de dies de pesca que s’establix en la proposta que ve heretada de l’anterior Comissió, la qual posa en risc la supervivència del sector i l’ocupabilitat de 17.000 famílies.
És per això, que en la reunió s’ha explicat totes estes greus conseqüències i s’ha demanat al Comissari de Pesca que busque una solució alternativa, ja que estem davant una proposta «inadmissible» i “nociva” que “condemnaria a la desaparició d’una flota de 500 vaixells, perjudicant greument el sector pesquer”.
Durant la trobada, la també presidenta de la Comissió de Pesca ha explicat que “és injustificable que es tracte de reduir la pesca al Mediterrani en quasi un 80% sense justificació científica, i ha recordat que els pescadors del Mediterrani “ja han fet importants sacrificis”, amb una reducció del 40% en l’activitat pesquera en els últims anys, “la qual cosa demostra el seu compromís amb la sostenibilitat”.
Carmen Crespo ha destacat que l’anterior Comissió Europea es va basar en informes desactualitzats, que no reflectixen la situació actual del sector ni els efectes positius de les mesures per ells adoptades. «No es pot aplicar una proposta que no seguix la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que passa per alt tant els impactes socioeconòmics com els estudis de la FAO, i que no respecta els tres eixos de la Política Pesquera Comuna (PPC)”, va explicar.
En este sentit, tant el sector com l’eurodiputada ha sol·licitat al Comissari que busque congelar l’esforç pesquer en els nivells de 2024 i una alternativa per a reobrir les negociacions per a modificar el Pla per a les Espècies Demersals del Mediterrani. «És fonamental buscar un equilibri entre la sostenibilitat i la viabilitat del sector pesquer, especialment en una regió tan vulnerable com el Mediterrani», va apuntar.
Informació i foto: PPCV.