Des del mes de març ja s’han dut a terme 10 tractaments, amb l’objectiu de controlar els nínxols de cria. La campanya se centra en els solars urbans i es complementa amb la de la Diputació de Castelló, focalitzada en zones periurbanes i extraurbanes
L’Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria de Medi Ambient, està intensificant els tractaments contra el mosquit tigre per evitar la proliferació de l’insecte de cara als mesos d’estiu. Els tractaments van destinats a atacar els primers estadis de desenvolupament larvari, una vegada finalitzat l’estat latent en el qual el mosquit passa l’hivern, i inclouen matèries actives de molt baixa nocivitat per a les persones o animals de companyia. En concret, es fa servir un enteropatogen i un inhibidor de la síntesi de la quitina.
Les zones on es concentren els tractaments són els punts de cria: embornals, zones humides del Barranquet i zones amb retenció d’aigua recurrent o procedent de la pluja. Paral·lelament, aquests tractaments es complementen amb els que realitza la Diputació de Castelló, que van més focalitzats a zones periurbanes i extraurbanes.
A pesar que els tractaments a partir d’ara seran més continuats, la campanya de prevenció del mosquit tigre ja va començar el passat 5 de març i actualment ja es porten realitzats 10 tractaments, que s’han anat programant en funció de les condicions meteorològiques.
La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha explicat que «a començament de l’any, com sempre, ja vam encetar la inspecció i el seguiment dels punts de control, la qual cosa ens permet detectar qualsevol mínim desenvolupament del cicle biològic del mosquit i, donat el cas, començar els tractaments sobre el terreny».
A partir d’ara, els tractaments ja s’aniran repetint fins a finals d’any, previsiblement fins al mes d’octubre, tot i que el final de la campanya dependrà de les condicions meteorològiques.
La primera prevenció, a casa
La regidora de Medi Ambient també ha recordat a la ciutadania que «tan important com els tractaments que fem des de l’Ajuntament és que cadascú de nosaltres controle els punts de cria que tenim als nostres habitatges». «Cal tindre en compte —ha subratllat Filo Agut— que enguany ha sigut un any especialment plujós, sobretot en els mesos previs a l’inici de l’estiu, i això vol dir que hem de prestar major atenció als punts de cria en espais privats».